Kokkolassa jäätiin maaleitta – ratkaisu siirtyi Turkuun

TPS ja KPV pelasivat liigakarsinnan ensimmäisen osaottelun keskiviikkona Kokkolan ja lopputuloksena oli maaliton tasapeli. KPV-TPS pelattiin Kokkolassa niin huonoissa kenttäolosuhteissa, että varsinkin ottelun alussa kentällä nähtiin melkoista komiikkaa.

KPV sai ottelun alkuun heti pelättyjä erikoistilanteitaan, kun vietiin kulmalipulle kolme kertaa peräkkäin. TPS-puolustus selvitti kokkolaisten kulmat kuitenkin kunnialla. Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin 16. minuutin kohdalla, kun  KPV:n Cesar Hinestroza ampui, mutta TPS-maalivahti Jonathan Viscosi nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

Kymmentä minuuttia myöhemmin TPS:n Elias Ahde pääsi hyvään vauhtiin, mutta syöttö ei löytänyt omia maalin edestä. TPS pääsi jo melko hyvälle paikalle hetkeä myöhemmin. Sterling Yateke syötti vasemmalta pallon Jonni Peräaholle, joka jatkoi pelivälineen Sami Rähmöselle oikealle puolelle. TPS-kippari pääsi lataamaan, mutta pallo painui vasemmalta ohi.

TPS leipoi paikan vielä ennen taukoa, kun Riku Sjöroos passasi vasemmalta, mutta Niklas Blomqvistin ohjaus meni KPV-vahti Teppo Marttisen ulottuville.

Ottelun toisen puoliajan alkupuolella Blomqvistilla kaksi mehevää paikkaa viedä Palloseura johtoon. Ensin Rähmönen heitti sivurajan, mutta Marttinen torjui jälleen Blomqvistin ohjauksen. Pari minuuttia myöhemmin Yateke nosti pallon oikealta laidalta luukulle, mutta Blomqvistin ohjaus nousi täpärästi yli maalin.

Tunnin molemmin puolin TPS:llä ja KPV:llä oli molemmilla muutaman minuutin vahva painostusjakso, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät vähiin.

Riku Sjöroosilla oli vajaan 70. minuutin kohdalla loistava paikka iskeä se 0-1-johtomaali. Hän puikkelehti KPV-puolustuksen välistä keskelle, mutta kierteinen veto meni tällä kertaa oikealta ohi.

Vajaan 80 minuutin kohdalla TPS:lle siunaantui erikoistilanne. Rähmönen antoi kulman ja Miro Tenho pääsi päineen väliin, mutta pusku lähti hieman hankalasta asennosta ja hieman liian kaukaa.

Päävalmentaja Mika Laurikainen vaihtoi 82. minuutin kohdalla kentälle Jani Virtasen, joka ei ole saanut pitkään aikaan peliminuutteja alle. Jampan potkutekniikkaa ei ehditty enää kunnolla hyödyntämään ottelun loppuminuuteilla.

Sen sijaan KPV taikoi 84. minuutin kohdalla vielä todella vaarallisen tilanteen. Vaihdosta kentälle tullut kolossi, Henri Myntti, pääsi laukomaan suoraan ilmasta, mutta Viscosi venyi TPS:n maalilla loistotorjuntaan.

Ottelun viimeiset minuutit olivat hermostunutta liukastelua puolin ja toisin ja näin päädyttiin 0-0-tasapeliin

– Olosuhteet olivat sellaiset, että ei siinä voinut pelata kunnon jalkapalloa. Koetettiin tehdä parhaamme mukaan riistoja ja lyödä pitkää palloa toiseen päähän. Kentän alusta oli todella jäässä ja päällä oli vettä. Lauantaina ratkaistaan sitten Turussa, kumpi sen Veikkausliigapaikan ansaitsee, TPS-toppari Rasmus Holma pudotteli ottelun jälkeen.

Kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-kpv-tps-0-0-31-10-2018/

Liigakarsinnan ratkaiseva toinen osaottelu TPS-KPV pelataan Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 3.11. klo 15.00 alkaen.

Liput otteluun: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-kpv-karsintaottelu-lippuja/242403

Lisää uutisia