Kokenut Kalle Taimi vahvistamaan TPS:n puolustusta

TPS on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen laitapuolustaja Kalle Taimen kanssa. 29-vuotias Taimi on kotoisin alun perin Kaarinasta, mutta hän siirtyi Varsinais-Suomesta SJK:n organisaatioon Seinäjoelle jo kaudeksi 2011.

– Liityn erittäin hyvillä fiiliksillä joukkueeseen. Tästä tulee todella mielenkiintoinen projekti, meidän pitäisi nostaa TPS taas takaisin Veikkausliigaan. Kiva tulla samalla kotipuoleen takaisin, täältähän kaikki lähti liikkeelle silloin aikanaan. Kaarinan Nappuloissa se oma pelaamisen palo juniorina syttyi. Laitapakin tontista on puhuttu, mutta mikä tahansa puolustuslinjan rooli käy. TPS:llä on jo nyt koossa ihan kova joukkue, mukana on myös aika paljon liigakokemusta. Olen itsekin hyvässä kunnossa ja tarkoituksena on liittyä perjantaina joukkueen mukaan. Tinttiä (Jonatan Johansson) kohtaan on iso arvostus, hän teki hienon uran pelaajan ja nyt uutta uraa valmentajana. Odotan muutenkin, että pääsen aloittamaan hommat uuden joukkueen ja valmennuksen kanssa, Taimi myöntää.

Taimi edusti SJK:ta ja seuran reservijoukkuetta Ykkösen ja Kakkosen tasoilla kausina 2011-14. Hän pelasi kaudella 2014 lainalla myös joensuulaisessa Jipossa. Kaudeksi 2015 Taimi siirtyi Ykkösessä pelaavaan PS Kemiin ja oli nostamassa joukkuetta Veikkausliigaan kauden päätteeksi.

Taimi debytoi kemiläisseuran paidassa Veikkausliigassa kesäkuussa 2016. Hän pelasi avauskautensa aikana yhteensä 19 liigaottelua. Hän siirtyi kausiksi 2017-18 FC Lahden paitaan, jossa liigaotteluita kertyi yhteensä 41. Hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi KuPS:n paitaan Kuopioon ja oli voittamassa Suomen mestaruutta kauden 2019 päätteeksi. Viime kaudella hän edusti IFK Mariehamnia ja pelasi 22 Veikkausliigaottelua.

Taimi on pelannut siis Veikkausliigatasolla viimeisen viiden kauden aikana yhteensä 99 ottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Hän pelasi alkuvuodesta 2018 kaksi A-maaottelua, jolloin vastustajina olivat Jordania ja Malta. Taimi avasi maaliskuisessa Malta-ottelussa myös maalitilinsä maajoukkuetasolla.

– Meillähän ei ollut yhtään laitapuolustajaa, kun aloitettiin uuden joukkueen kokoaminen. Nyt tilanne on ihan loistava, kun saatiin ensin Juri (Kinnunen) ja Samuel (Mahlamäki), ja nyt vielä Kalle mukaan. Tulemme testaamaan jossain vaiheessa myös kolmen linjaa. Kallella on kokemusta ja vastuuta Veikkausliigasta viime kausilta ja hän tuli meille vähän yllättäen tarjolle. Jos meidän nuorelle joukkueelle tulee niitä vaikeampia hetkiä, niin nämä kokeneemmat pelaajat ovat silloin erityisen tärkeitä. Kalle oli vain pari vuotta sitten vielä maajoukkueen mukana, hänellä on erittäin paljon meille annettavaa. Keskikenttä ja ennen kaikkea puolustus näyttävät jo vahvoilta, hyökkäyspäätä pitää vielä vahvistaa, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Atte Sihvonen ja Kalle Taimi ovat tärkeitä pelaajia meille. Atte tuo laatua ja rutiinia, saatiin samalla oma poika kotiin. Se, että Kalle valitsi meidät, on myös erittäin iso asia meille. Me koetetaan auttaa Kallea myös urheilu-uran jälkeiseen elämään liittyvissä asioissa. Mikään salaisuus ei ole, että me haemme vielä hyökkääjää. Lisäksi haussa on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, neuvotteluita käydään koko ajan. Jos hieman lasketaan yhteen, niin viime kauden joukkueesta on reilusti yli kymmenen pelaajaa mukana. Meillä on siis hyvä runko viime kaudesta, mutta kolmasosa silti on ja tulee olemaan uusia pelaajia. Omia kasvatteja pelaajista on aika tarkalleen 40 prosenttia, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen laskeskelee.

Alim Moundi on ollut perhesyistä nyt normaalia pidempään kotimaassaan Kamerunissa. Hänen kanssaan kaikki on jo periaatteessa sovittu, mutta on korrektia saada itse pelaajakin ensin paikan päälle Turkuun, ennen kuin aletaan julkaisemaan sopimuksia, Laurikainen vielä muistuttaa.

Lisää uutisia