Kokenut ghanalaistoppari Baba Mensah vahvistaa TPS:n puolustusta

TPS-toppari Baba Mensah

Turun Palloseura on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen keskuspuolustaja Baba Mensahin kanssa. Viime kaudella Vaasan Palloseuraa edustanut Mensah, 29, saapui TPS:n testiin joulukuun alussa. 190-senttinen ghanalaistoppari vakuutti taidoillaan, motivaatiollaan ja persoonallaan päävalmentaja Miika Nuutisen.

– Baba on kaikin puolin erinomainen lisä meidän joukkueeseemme. Baba tulee olemaan yksi puolustuksen vankoista tukipilareista. Hän on isokoinen ja fyysisesti vahva pelaaja, joka on erittäin kova luu kaksinkamppailuissa, Nuutinen luonnehtii.

– Pelillisten asioiden lisäksi minulle on tärkeää myös se, millaisista ihmisistä joukkue koostuu. Testijaksolla Baba teki vaikutuksen sekä iloisella persoonallaan että halullaan oppia uutta ja auttaa joukkuetta, Nuutinen kommentoi.

Mensah on rutinoitunut ammattilainen, jolla on vyöllään tukku kovia pelejä. Keskuspuolustaja on edustanut Ghanaa juniorimaajoukkueessa ja pelannut myös yhden A-maaottelun. Veikkausliigassa Mensah on pelannut 82 ottelua Ilveksen, IFK Mariehamnin ja VPS:n riveissä. Mensahilla on lisäksi kokemusta Ruotsin ja Ghanan pääsarjoista.

Viimeiset seitsemän vuotta Suomen kentillä pelannut toppari on iloinen sopimuksesta TPS:n kanssa ja odottaa innoissaan tulevaa kautta. Puolentoista viikon mittainen testijakso Tepsissä antoi Mensahille hyvän kuvan turkulaisseurasta.

– Halusin jatkaa uraani Suomessa, tämä on ihana maa asua ja elää. Olen tosi iloinen sopimuksestani TPS:n kanssa. Seurassa on selkeästi lähdetty kulkemaan uutta tietä pitkin, ja näkemäni ja kuulemani perusteella valittu suunta on oikea, Mensah sanoo.

– Vaikka olen pelaajana jo varsin kokenut, haluan edelleen oppia uutta – ihan jokainen päivä. Olen saanut TPS:n uudesta valmennustiimistä tosi positiivisen ja ammattimaisen kuvan. Valmentajamme antavat paljon palautetta ja osaavat tehdä sen oikealla tavalla. Uskon, että pystyn TPS:ssä kehittämään itseäni pelaajana ja samalla auttamaan joukkuetta saavuttamaan hyviä tuloksia kentällä, Mensah tuumaa.

Mensah oli mukana, kun TPS viime viikonloppuna avasi harjoituskauden voitolla Gnistanista. TPS:n valmistautuminen tulevaan Ykkösliigan kauteen jatkuu tänään perjantaina Kuortaneella, jossa Palloseura kohtaa liettualaisen FC Dziugasin.

– Meille aukesi mahdollisuus pelata kansainvälinen peli, ja halusimme siihen tarttua. Pääsemme kohtaamaan erilaisesta pelikulttuurista tulevan joukkueen. Kansainväliset pelit ovat hyviä kehittymisen paikkoja, jotka voivat näyttää meille omasta pelaamisestamme sellaisia asioita, mitä emme välttämättä suomalaisia joukkueita vastaan näkisi, taustoittaa TPS:n päävalmentaja Nuutinen.

Nuutisen mukaan harjoitusottelussa liettualaisjoukkuetta vastaan TPS katsastaa jälleen uusia testipelaajia.

– Moni pelaaja on ollut kiinnostunut tulemaan meille testiin, se on ollut ilo huomata. Dziugas-pelissä meillä on mukana jälleen uusia testipelaajia, minkä lisäksi myös viime viikolla Gnistan-ottelussa mukana olleet pelaajat halutaan nähdä vielä toiseen kertaan, Nuutinen kertoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

  • maalivahti: Olli Hakanpää
  • puolustus: Oscar Häggström, Baba Mensah, Eero Uusitalo
  • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho
  • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
  • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Baba Mensah

Lisää uutisia