Klubi kiihdytti mestaruusjahtiaan TPS:n kustannuksella

Kohti viidettä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan jyräävä HJK näytti TPS:lle Kupittaalla tänään kaapin paikan. Konemaisesti etenevä Klubi voitti puhtaasti 3-0 ja se iski henkisesti vahvan joukkueen lailla maalinsa strategisesti juuri oikeisiin paikkoihin.

HJK:n avausmaali syntyi juuri silloin, kun Tepsikin oli saanut oman kenttäpelinsä rullaamaan hieman paremmin. Klubin Nikolai Alho pisti loistavan pystysyötön 32. minuutin kohdalla ja Erfan Zeneli juoksi vasemmalta läpi, kaarsi kohti maalia ja lirutti pallon sisään.

HJK iski toisen kerran heti toisen puoliajan alussa. TPS-puolustus rikkoi pilkun arvoisesti ja Sakari Mattila jysäytti pallon maalin oikeaan alakulmaan.

– Kyllähän se peli oli taputeltu käytännössä siinä vaiheessa. Me emme pysty haastamaan nykykuntoista HJK:ta yällä hetkellä kahden maalin takaa, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi ottelun jälkeen.

Lopullinen sinetti illan tapahtumille tuli tunnin kohdalla, kun Rasmus Schüller lakaisi Mikko Sumusalon passin maalin oikeaan alakulmaan.

– Meidän pitäisi nyt pystyä pelaamaan paineettomasti, mutta ei sitä ainakaan tänään nähty. Meidän pitäisi myös olla täällä kotiyleisön edessä paljon ilkeämpi isäntä, oli vastassa sitten Klubi, tai joku muu, TPS:n tappiolukemat maalilla siedettävinä pitänyt Jukka Lehtovaara manasi.

HJK:n mestaruus voi varmistua jo maanantaina, mutta se edellyttää Hongan tappiota sunnuntaina Maarianhaminassa ja Kubin voittoa maanantaina Vaasassa VPS:ää vastaan. HJK:n torniolaislähtöinen keskikenttäpelaaja Teemu Tainio kohtaa maanantaina Vaasassa toisen torniolaisen, VPS-maalivahti Henri Sillanpään.

– Sanoin jo ennen kauden alkua, että minulla on kaksi tavoitetta. Voittaa Suomen mestaruus ja tehdä maali Sillanpään Henkan selän taakse. Mestaruus on jo aika lähellä ja maanantaina on mahdollisuus toteuttaa myös toinen tavoite, Tainio myhäili.

TPS jatkaa kauttaan jo sunnuntaina, kun MYPA saapuu Turkuun. TPS ei tavoittele enää mitaleita, mutta sarjataulukon kuusi ensimmäistä joukkuetta saa yhden kotiottelun kaudella 2014 enemmän kuin se sarjan jälkimmäinen kuusikko.

– Taas on koottava rivit ja pitää katsoa, millainen kokoonpano saadaan sunnuntaiksi. MYPA on voittanut meidät jo kaksi kertaa 2-1, joten tavoittelemme kaikin keinoin sitä kauden ensimmäistä voittoa heistä, Rajamäki lupasi.

Lisää uutisia