Keskuspuolustaja Sanna Porali ja hyökkääjä Heidi Leppämäki liittyvät TPS:n joukkueeseen

Turun Palloseura saa tulevalle Kansallisen Liigan kaudelle kaksi uutta vahvistusta, kun keskuspuolustaja Sanna Porali ja hyökkääjä Heidi Leppämäki liittyvät mustavalkoisten riveihin. Molempien pelaajien sopimukset kattavat kauden 2023.

Sanna Porali, 31, tuo Tepsin puolustukseen runsaasti kokemusta. Suomen pääsarjassa Porali on pelannut 123 ottelua. Porali on edustanut liigatasolla Helsingin Jalkapalloklubia, Puistolan Urheilijoita, PK-35 Vantaata, Tikkurilan Palloseuraa sekä Åland Unitedia. Hän on urallaan voittanut Suomen mestaruuden ja juhlinut kahdesti Suomen Cupin mestaruutta.

Poralilla on kokemusta myös kansainvälisiltä kentiltä, sillä kaudella 2019 hän pelasi Norjan pääsarjaa FL Fartin riveissä. Kaudeksi 2020 Porali siirtyi Tanskan pääsarjaan Aalborg BK:n joukkueeseen. Keskuspuolustajan pelit jatkuivat ulkomailla myös vuonna 2021, jolloin hän palasi Norjaan maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

– Oli hienoa päästä näkemään ulkomaiden kentät. Vauhti on siellä kova ja varsinkin Norjassa peli on tosi suoraviivaista ja fyysistä. Kyllä sieltä tarttui omaan pelaamiseen sellaista tilannekovuutta, Porali kertoo.

– Sanna on kokenut toppari, joka tuo rauhallisuutta, johtajuutta ja pääpelivoimaa meidän puolustukseemme. Tasapainoisessa joukkueessa on myös kokemusta, ja Sanna on oivallinen esimerkki nuorille pelaajillemme, luonnehtii TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

Viime vuonna Porali edusti Kansallisen Liigan PK-35 Vantaata. Ulkomaan kentiltä Poralin toivat Suomeen luokanopettajan opinnot, joita hän suorittaa Turun yliopistossa. TPS:n kanssa hän on treenannut joulukuusta lähtien ja tekemisen meininki on vakuuttanut kokeneen pelaajan.

– Treeneissä on ollut vauhdikas meno, kaikki tilanteet pelataan loppuun asti.

Hyökkääjä Heidi Leppämäki, 21, on edustanut kaksi viime kautta Kansallisessa Liigassa Kuopion Palloseuraa. Tulevalle kaudelle Leppämäki lähti hakemaan isompaa roolia ja saapui Turkuun näyttämään osaamistaan TPS:n testijaksolle. Leppämäen näytöt vakuuttivat nopeasti päävalmentaja Akusti Salosen.

– Haimme hyökkäykseemme lisävoimaa, ja Heidi on pelaajana juuri sen tyyppinen, jollaista haimme. Hän on vasenjalkainen target-hyökkääjä, joka tuo meille taktisesti lisää vaihtoehtoja hyökkäyspeliin. Heidi osoitti testijaksolla olevansa maalinälkäinen pelaaja, joka on hyvä prässäämään ja suojaamaan palloa. Hänen työmoraalinsa on erinomaisella tasolla, sanoo Salonen.

Seinäjoelta kotoisin oleva Leppämäki jatkaa uraansa avoimin mielin uudessa joukkueessa ja kaupungissa.

– On kiva päästä uuteen ympäristöön. Olen pelaajana tosi voitontahtoinen ja teen aina täysillä töitä kentällä. Näen, että minulla hyvä mahdollisuus ottaa aiempaa isompi rooli liigatasolla täällä.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia