Keskiviikkona se vihdoinkin alkaa – Veikkausliiga käyntiin Seinäjoella

Veikkausliigakausi 2020 alkaa ensi keskiviikkona yhtä ottelua vaille täydellä kierroksella. TPS avaa kautensa täsmälleen samalla stadionilla, mihin kausi 2019 riemukkaasti päättyi. Vain vastustaja vaihtuu KPV:stä SJK:hon. TPS-leiri lähtee luottavaisin mielin kohti Seinäjoen OmaSp Stadionia.

– SJK:ta on vähän hankala arvioida, kun heille ei ole virallisia otteluita helmikuun jälkeen. Kahden viimeisen peli perusteella Matej on dominoinut keskialuetta ja Tuco on fysiikkaansa kanssa aina vaarallinen. SJK on pelannut hyvää Veikkausliigatason peliä, mutta muuten arviointi on vähän vaikeaa, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myöntää.

– Me olemme hyödyntäneet tämän uuden pre-seasonin niin hyvin kuin se vaan on mahdollista. HJK-pelistä jäi tappiosta huolimatta ihan hyvä maku, yleinen henki on hyvä. Tunnelma on odottava, hän jatkaa.

TPS:n uusista kotimaisista pelaajista nimekkäimmät tulokkaat ovat keskikentän Juho Lähde sekä keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen.

– Molemmat kuuluvat kärkipelaajiimme. Juhon mukana tulee valtava määrä kilometrejä ja rehellistä työtä. Hän hakee vielä vähän tuntumaa, mutta on kyllä todella kova kaveri. Hän on iloinen, että saa yleensäkin taas harjoitella ja pelata, mutta hän nostaa pelkällä olemuksellaan myös muiden tasoa. Ja vielä lisäksi erittäin miellyttävä ja fiksu persoona, Pikkarainen arvioi.

– Jussi on parantanut fysiikkaansa huomattavasti ja se näkyy kaikessa. Mukana on tullut kovuutta ja tasaisuutta, mutta myös rentoutta. Turha stressi on jäänyt pois, TPS-luotsi tietää.

TPS:n uusista ulkomaalaispelaajista suurin odotusarvo on Italiassa pelanneella kolmikolla. Keskikenttäpelaaja Rodney Strasser, laitapuolustaja Masahudu Alhassan sekä Parmasta lainasopimuksella oleva Olawale Tehe kuuluvat joukkueen tärkeimpiin pelaajiin.

– Vähiten tunnettuja ovat varmasti Strasser, Alhassan ja Olawale. Strasserilla on mielenkiintoinen tausta eivätkä turkulaiset välttämättä tunne häntä niin hyvin. Hän on pelannut urallaan vähän kovempiakin pelejä ja voittanut muun muassa Serie A:n mestaruuden. Alhassanilla on vyöllä lähes 100 ottelua Italian kahdelta korkeimmalta sarjatasolta ja on solidi pelaaja.

– Tehe tulee yllättämään, se on varma. Jos Parman tasoinen joukkue on tehnyt hänen kanssaan pitkän sopimuksen, niin joku muukin näkee hänessä potentiaalia. Masahudu on kokenut pelaaja, joka on esiintynyt äärimmäisen varmasti koko ajan. Strasser on voittanut Scudeton Milanin paidassa kaudella 2010-11. Joukkue oli täynnä silloinkin maailmanluokan tähtiä. Vaikka kokemusta löytyy Euroopan huipulta, hän tekee nöyrästi hommia joukkueen eteen. Todella tärkeä pelimies meille, Pikkarainen myöntää.

TPS:n terveystilanne on kohtuullinen. Keskikenttäpelaaja Alim Moundi ja viime kauden paras maalintekijä Eliécer Espinosa ovat taas pelikuntoisia.

– He ovat taas mukana. Espiltä puuttuu pelituntuma, mutta muuten näyttää pitkästä ihan hyvältä. Molemmat lähtevät Seinäjoelle mukaan. Nyt kun saa tehdä viisi vaihtoa, niin heidät saatetaan nähdä jopa kentällä. Jami Siirtola on pelikiellossa ja Jesper Karlssonin ongelmana on nyt etureisi. Myös Jonni Peräaho puuttuu kokoonpanosta edelleen. Rasmus Holma kuntouttaa myös edelleen itseään, Pikkarainen listaa.

Lisää uutisia