Keskikenttäpelaaja Saana Kallio ja laitahyökkääjä Taru Kalliovaara jatkosopimuksiin TPS:n kanssa

Turun Palloseura on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset keskikenttäpelaaja Saana Kallion, 23, ja laitahyökkääjä Taru Kalliovaaran, 21, kanssa. Kumpikin aloittaa kolmannen kautensa mustavalkoisten edustusjoukkueessa.

Saana Kallio tunnetaan pallovarmana ja taitavana keskikenttäpelaajana. Naisten Ykkösestä Kalliolla on jo paljon kokemusta sekä TPS:n että Turun Weikkojen riveistä. TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen on seurannut ilolla Kallion kehittymistä pelaajana.

– Saanan kehityskäyrää on ollut hienoa seurata kahden vuoden ajan, ja nyt hän saa siitä työstä palkinnon ensimmäisten liigapelien muodossa. Saana on todella yritteliäs ja periksiantamaton pelaaja. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja hyvät pallolliset taidot, Salonen sanailee.

Kallio kokee itse löytäneensä TPS:stä ympäristön, jossa pystyy kehittymään pelaajana. Hän odottaakin jo innolla ensimmäisiä Kansallisen Liigan pelejään.

– Pelaajana olen kehittynyt tosi paljon näiden kahden vuoden aikana. Koen, että olen löytänyt itselleni sopivan ympäristön ja valmennuksen, mitkä mahdollistavat kehityksen. Olen tosi innoissani siitä, että nousimme ja pääsen pelaamaan ensimmäiset liigapelini, ja saan sitä kautta uutta kokemusta. Varmasti se kehittää myös pelaajana, kun tulee kovempitasoisia pelejä eteen, Kallio arvioi.

Taru Kalliovaara siirtyi TPS:n joukkueeseen kaudeksi 2021 Helsingin Palloseurasta keskikenttäpelaajan statuksella. Sittemmin Kalliovaaran pelipaikaksi on vakiintunut vasen laitahyökkääjä.

– Taru tuli alun perin keskikenttäpelaajana joukkueeseemme mukaan, mutta hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös laidassa. Eritoten laidassa hänestä on kasvanut meille hyvä pelintekijä. Taru on vasenjalkainen pelaaja, joka on hyvä harhauttamaan ja ohittamaan. Hän pystyy toimittamaan tarkoilla keskityksillään pallon maalille, Salonen luonnehtii.

Kalliovaaran osalta hyvin alkanut viime kausi katkesi jo toukokuussa leikkaushoitoa vaatineeseen loukkaantumiseen. Loukkaantuminen pitää nuoren laitahyökkääjän sivussa pelikentiltä näillä näkymin toukokuun 2023 loppupuolelle asti.

– Pitkää kuntoutustyötä on helpottanut se, että tiesin haluavani jatkaa pelaamista ja jatkaa nimenomaan Tepsissä. Olen viihtynyt täällä ja saanut joukkueelta tukea. Kuntoutus on mennyt hyvin, ja toukokuun loppupuolella minun pitäisi päästä taas pelikentille, Kalliovaara kertoo.

Vaikka Kalliovaara joutuu olemaan pitkään sivussa pelikentiltä, näkee hän kuntoutusjakson mahdollisuutena kehittää itseään pelaajana.

– Pyrin kehittämään fyysisiä ominaisuuksiani, missä minulla ehkä eniten on vielä kehitettävää pelaajana. Nyt olen saanut rauhassa keskittyä kuntoutuksen ohella myös fyysisen puolen kehittämiseen. Nopeutta ja räjähtävyyttä haetaan lisää. Niiden treenaamiseen on helpompi keskittyä, kun ei ole rasitusta pallollisesta treenistä alla.

Kallion tavoin myös Kalliovaaralla siintävät edessä ensimmäiset liigapelit.

– Odotan kovasti ensimmäisiä liigapelejä. Ylipäätään odotan tosi innolla sitä, että pääsen taas pelaamaan.

Valokuva median käyttöön


Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi TPS:n naisten kausikortit kaudelle 2023 ovat nyt myynnissä kaksi yhden hinnalla! Tarjous voimassa 6.–14.2.2023. Kausikortin normaalihinta on 50 €. Tilaa kausari itselle ja ystävällesi oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/TPS-tarjous

Lisää uutisia