Keskikenttäpelaaja Nella Kettunen solmi kauden 2021 kattavan sopimuksen

19-vuotias keskikenttäpelaaja Nella Kettunen on solminut kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen Palloseuran kanssa.

Kettunen on alunperin KaaPo:n kasvatti ja syksyyn 2016 asti hän edustikin KaaPo/TuPy YJ:a niin TC15 piirikarsinnoissa, aluekarsinnoissa kuin B-tyttöjen Ykkösessäkin. Vuonna 2016 Kettunen pelasi myös Laura Kalmari -lopputurnauksessa TuPy:n kanssa.

Palloseuran paitaan Kettunen siirtyi vuoden 2017 alussa ja hänen ensimmäinen ottelunsa oli 29.1.2017 pelattu T18 SM-karsintojen ottelu FC Kuusysiä vastaan. Kettunen pelasi ensimmäisellä kaudellaan 10 ottelua T18 SM-sarjassa vastuun kasvaessa tasaisesti kauden edetessä. Kesällä 2018 Kettunen pelasi kolme ottelua T18 Kakkosta KaaPo:n paidassa, mutta pääasiassa vastuuta T18 Ykkösessä pelanneessa Palloseurassa. Kauden aikana pelejä kertyi 12, joista kahdeksassa täydet minuutit.

Kettunen debytoi Palloseuran edustusjoukkueessa 2.2.2019, kun TPS kohtasi Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedin ja hänet vaihdettiin kentälle reilut 20 minuuttia ennen loppua. Silloisessa Naisten Liigassa debyytti tapahtui huhtikuun lopussa, kun TPS kohtasi TiPS:n ja Kettunen pääsi kentälle tunnin kohdalla. Loukkaantuminen sotki kuitenkin kauden suunnitelmia ja pääasiassa vastuu tuli T18 Ykkösessä, jossa hän pelasi seitsemän ottelua täysillä minuuteilla.

Kausi 2020 alkoi Kettusen osalta T18 SM-karsinnoilla, joissa hän sai täydet minuutit kuudessa ottelussa. Karsintojen jälkeen vastuu siirtyi kuitenkin edustusjoukkueeseen, jossa Kettunen pelasi 15 peliä vaihtelevalla vastuulla. Kausi edustuksessa jättikin Kettuselle positiivisen tunteen ja jatkosopimuksen teko oli melko helppoa.

– Olin oikeastaan jo viime kauden lopussa päättänyt, että jään Tepsiin huolimatta siitä, miten kausi päättyy. Toki sopimus ei missään nimessä ollut itsestäänselvyys ja olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että itselleni sellaista tarjottiin ja saan jatkaa Tepsissä. Tulin aikoinaan tänne, koska halusin kehittyä pelaajana ja nyt on hyvä jäädä samasta syystä.

Debyytti edustusjoukkueessa tapahtui alkuvuodesta 2019, mutta Kettunen korostaa, että kaudella 2018 oli iso merkitys siinä, että edustusjoukkueen mukaan päästiin.

– Kauden 2018 aikana sain paljon vastuuta ja minuutteja T18 joukkueessa ja se oli itselleni tärkeää. Sain vuoden aikana lisää futiskestävyyttä ja taitoa, sekä opin todella paljon pelin lukemisesta ja johtamisesta. 2019 aikana se kehitys veikin edustusjoukkueeseen. Ensimmäisessä peleissä jännitti todella paljon. En ehkä tehnyt kentällä mitään ihmeitä, mutta jälkikäteen peleistä jäi kuitenkin hyvä tunne. Tuntui hyvältä, että sain näyttää taitojani niin korkealla tasolla.

Seuraavalla kaudella satunnaiset pelit edustuksessa jäivät historiaan ja täyteen pelikuntoon toipunut Kettunen nousi kunnolla edustusjoukkueeseen. Vaihteleva vastuu jäi kuitenkin mietityttämään.

– Itsestä tuntuu, että viime kauden tekeminen oli itseltäni liian vaihtelevaa. Parhaimmillaan olin joukkueen avauksessa ja pelasin isoja minuutteja, mutta toisinaan pelit menivät penkin puolella ja minuutteja tuli vähän. Kauden suurimmaksi haasteeksi jäi oikean rytmin löytäminen.

Pienistä takaiskuista huolimatta Kettusen kehityskäyrä on ollut tasaisen nousujohteista ja tavoitteena on, että kehitys jatkuisi myös tulevaisuudessa. Tuleva kausi Ykkösessä onkin Kettusen mielestä loistava askel tulevaa ajatellen.

– Uskon, että kausi Ykkösessä on tässä vaiheessa hyvä ratkaisu. Viime kaudella kehitys jäi vähäiseksi, joten nyt lähdetään liikkeelle siitä, että sitä tulee toivotulla tahdilla. Kaikki ainakin vaikuttaa todella lupaavalta sitä ajatellen. Käymme Akustin kanssa paljon läpi sitä, miten joukkue pelaa tulevalla kaudella ja hiomme taktisia asioita kuntoon. Toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan ja saisin tulevalla kaudella isoja minuutteja Ykkösessä ja tulevaisuudessa sitten liigatasolla.

Lisää uutisia