Keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen palaa takaisin TPS-paitaan

TPS on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Atte Sihvosen kanssa. Hän palaa takaisin omaan kasvattajaseuraansa Rovaniemen Palloseurasta. Ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Sihvonen on puolustava keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan yhtä hyvin kuitenkin myös topparina.

– Oli hienoa palata takaisin Turkuun parin vuoden tauon jälkeen. Tammisaaressa pelasin koko kauden keskikentällä, RoPS:ssa taas puoliksi molemmilla pelipaikoilla. Puhuin Mikan (Laurikainen) ja Tintin (Jonatan Johansson) kanssa asiat tarkasti läpi ja tiedän, mitä minulta odotetaan. Enemmän keskikenttäpelaajana Tepsiin nyt palasin takaisin. Omia vahvuuksiani ovat puolustuspelaaminen, pelinlukeminen sekä monipuolinen syöttövalikoima. Ehdin olla jo marraskuussa joukkueen mukana harjoittelemassa ja oli mukava liittyä nyt uudestaan mukaan. Pääsen joukkueen mukana Suomen Cupin peleihin jo ensi viikonloppuna. Kahdesta edellisestä Veikkausliigakaudesta on varmasti apua, tiedän mille tasolle tähtäämme takaisin joukkueena, Sihvonen paaluttaa.

Sihvonen lähti nuorena pelaajana hakemaan vastuuta Turun ulkopuolelta ja hän liittyi SalPa:n joukkueeseen Kakkosen tasolle kaudeksi 2017. Hän pelasi SalPa:ssa samaan aikaan muun muassa Albijon Muzacin ja Elmo Heinosen kanssa. Kaudella 2018 hän pelasi sarjaporrasta ylempänä EIF:n riveissä. Hän pelasi tammisaarelaisjoukkueen riveissä 22 Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. 

Veikkausliigajoukkue RoPS houkutteli Sihvosen sen jälkeen Lappiin kaksivuotisella sopimuksella. Hän edusti rovaniemeläisseuraa Veikkausliigassa kaudet 2019 ja -20, pelaten 43 ottelua ja viimeistellen niissä kaksi maalia.

– Atte tulee meidän keskikentällemme, vaikka hän pystyy toki pelaamaan yhtä hyvin myös puolustajana. Meillä on koko ajan ollut tavoitteena saada seuran omana kasvattina hänet takaisin, hienoa että se nyt toteutui. Atte on erittäin rauhallinen ja pallovarma, syötöt lähtevät tarkasti ja yleensä myös oikeaan osoitteeseen. Hän pystyy myös organisoimaan koko keskikenttää, vaihtamaan puolta ja pelaamaan tilaa ja vapauksia muille. Hän on erittäin hyvässä kunnossa ja saimme Aten mukana joukkueeseen myös johtajuutta, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson listaa tyytyväisenä.

Lisää uutisia