Kaunis päivä Kupittaalla – TPS avasi loppusarjan tyylipuhtaalla kotivoitolla

TPS–EIF 2–0 (2–0)

21 min 1–0 Demba Savage
45+1 min 2–0 Olli Jakonen

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Sundman (71 min Juri Kinnunen), Rasmus Holma (C), Samba Benga (varoitus), Joonas Lakkamäki, Demba Savage (78 min Albijon Muzaci), Daniel Rantanen, Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen (86 min Anthony Annan), Olli Jakonen, Simo Roiha.

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Petri Viljanen

Yleisömäärä: 1529

Kooste: https://youtu.be/nQX67YTZ53E

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Tämä oli tosi hyvä peli meiltä. Olen tosi tyytyväinen. Me syöttelimme hyvin ja loimme paljon maalipaikkoja. Loimme erilaisia hyökkäyksiä, ei oltu vain yhden ratkaisukaavan varassa. Ylipäätään saimme paljon onnistumisia tänään.

Avausjakson loppuun tullut 2–0-johtomaali toki muutti sitä, miten lähdimme toiselle jaksolle. Puhuimme tauolla, että ensimmäisellä puoliajalla oli paljon läheltä piti -tilanteita, joten yritetään toisella jaksolla luoda pidempiä hyökkäyksiä. Toteutimme sitä suunnitelmaa toisen jakson alussa. Olisi pitänyt vielä tehdä kolmas ja neljäs maali, mutta ei tässä voi toisaalta olla liian kriittinenkään.

EIF on sellainen joukkue, että he ottavat hirveitä riskejä tappioasemassa. Sellaisia jengejä vastaan on joskus vaikea pelata. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten dominoimme pitkiä palloja tänään. Taistelimme joukkueena kakkospalloista.

Nyt kun pelejä on enää näin vähän jäljellä, ovat nämä kaikki vähän kuin cupin finaaleja. Kun taistelu sarjan voitosta on jo pidempään ollut meidän ja KTP:n välinen, niin kun toinen joukkue pelaa ensin ja saa hyvän tuloksen, tuo se toiselle joukkueelle tietyn painetilan. Me hallitsimme sen tänään tosi hyvin.

Puhuimme viikon aikana, että fokus on vain ja ainoastaan meidän omassa pelissämme. Olen erittäin tyytyväinen näihin kolmeen viimeisimpään kotipeliimme. Sääli, että edellisellä kerralla silloin elokuussa emme pystyneet voittamaan EIF:ää. Opimme kuitenkin siitä pelistä. Tiesimme, mitä EIF tulee tekemään, jos ja kun me menemme johtoon. Hoidimme tilanteen nyt tänään paljon paremmin.

Peli-ilmeemme on ollut hyvä jo pidempään. Meidän pohjanoteerauksemme oli se elokuun alun tappiollinen PK-35-ottelu. Kävimme sen silloin joukkueen kanssa läpi, ja jouduin valmentajana tekemään isojakin muutoksia. Se on toiminut. Sen jälkeen olemme pelanneet hyvin, vaikka emme aina olekaan saaneet täyttä kolmea pistettä. Nyt kaksi viimeistä peliä ovat olleet tosi stabiileja oman pään puolustamisen osalta, ja hyökkäyspäässä olemme luoneet paljon maalipaikkoja.”

Hyökkääjä Olli Jakosen kommentit:

”Pelasimme tarpeeksi hyvin tänään. Keskittymisemme oli vain tässä pelissä ja klaarasimme homman kotiin. Olisin itse voinut tehdä muutaman maalin enemmänkin, mutta totta kai olen tyytyväinen voittoon, joukkueena näitä pelejä pelataan.

Siinä 2–0-maalissa Joonas Lakkamäki laittoi hyvän pallon. Olemme puhuneet, että sinne linjan taakse saa heittää käytännössä sokkona palloa. ”Lakkis” latasi melkein täydet siihen palloon ja se tippui juuri vastustajan pään yli siihen rinnalle, ja siitä oli aika helppo laittaa pallo häkkiin, kun vastassa oli enää vain maalivahti.

Hoidimme tänään puolustamisen paljon paremmin kuin edellisessä EIF-kotipelissä muutama viikko sitten. Puolustuslinja pelasi tosi hyvän pelin tänään. Omassa päässä voitimme melkein kaikki ykkös- ja kakkospallot. Silloin viime kohtaamisessa EIF pääsi vähän joka suuntaan pyörineestä kakkospallosta ampumaan tasoituksen. Nyt emme antaneet sellaiseen mahdollisuutta.

Emme päästäneet EIF:ää helpolla keskittämään tai luomaan vastahyökkäyksiä. Puolustuslinjan lisäksi keskikenttä teki tänään hyvin duunia joka suuntaan. Puolustuksen kautta mentiin tämä peli.

Koko ajan yritämme keskittyä vain yhteen peliin ja olla miettimättä, mitä muissa matseissa tapahtuu. Jos voitamme kaikki jäljellä olevat loppusarjan pelit, niin olemme ykkösiä.”

Sydän Pelissä: Kasper Hämäläinen

Kupittaan yleisö lauloi pelin päätteeksi Kasper Hämäläisen nimeä, eikä syyttä, sillä TPS-ikoni pelasi jälleen mainion pelin keskikentällä. ”Kappe” järjesteli oivaltavilla syötöillään maalintekopaikkoja joukkuekavereilleen. Hämäläisen syöttö Demba Savagelle oli todellista taidetta, ja siitä passista oli Savagen hyvä ladata Tepsille pelin avausmaali.

Seuraava ottelu: JäPS–TPS, su 18.9. klo 17.00, Järvenpää.

Seuraava kotiottelu: TPS–Jaro, la 24.9. klo 14.00, Veritas Stadion.

Lisää uutisia