Kauden toinen paikalliskamppailu päättyi tasapeliin

TPS ja TuWe tasasivat pisteet kauden toisessa derbyssä. Weikot pääsivät juhlimaan kauden toista pistettä, kun taas mustavalkoisten puolella tunnelmat olivat erittäin vaisut.

Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana TPS sai kulman ja TuWe kaksi, joista toinen vapaapotkun jälkeen. Mustavalkoiset yrittivät murtaa Weikkojen puolustusta, mutta se vetäytyi tiiviiksi, eikä maalipaikoille päästy. Ensimmäinen puolikkaan paras maalipaikka tuli lopulta kotijoukkueelle, kun pallo kolahti kulmapotkusta tolppaan.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vain seitsemän minuuttia, sai TuWe vapaapotkun aivan maalialueen kulmalta. Emmi Lamberg ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan upotti pallon tarkalla laukauksella maalin oikeaan yläkulmaan.

Maalin jälkeen mustavalkoiset suorittivat kaksi vaihtoa, kun Netta Laasio ja Saana Kallio tekivät tilaa Jatta Keskitalolle ja Taru Kalliovaaralle. Keskitalo tarjosikin heti loistavan paikan Laura Linnalalle, mutta tämän kokeilu painui maalin ohi.

Palloseura piti paineen tiukasti TuWe:n päädyssä, mutta maalipaikoille pääsy oli tänään haastavaa. Paine tuotti lopulta tulosta vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Kalliovaaran kaukolaukaus upposi punapaitojen maaliin.

Jenni Rannus ja Viivi Spets saivat lopussa vielä loistavan paikan voittomaaliin, mutta Roosa Hurmerinta sai suojeltua maalinsa ja pisteet tasattiin 1-1 lukemilla. Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Olisi pitänyt kontrolloida peliä paremmin ja luoda enemmän paikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta siinä ei onnistuttu. TuWe puolusti hyvin kurinalaisesti ja tauolla koitettiin löytää keinoja murtaa puolustus auki. TuWe sai kuitenkin heti puoliajan alussa maalin vapaapotkusta ja siitä lisää energiaa puolustamiseen. Tehtiin muutoksia ryhmitykseen ja yritettiin sitä kautta saada peliä haltuun. Vyörytettiin peli hyökkäyspäätyyn, mutta viimeistelyssä oli isoja ongelmia ja tehtiin hätäisiä ratkaisuja. Onneksi saatiin kuitenkin lopussa vähän onnekkaastikin tasoitus. Se kertoo kuitenkin paljon, että onnekkaalla maalilla saadaan piste.

Palloseuran seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina, kun RoPS saapuu Urheilupuiston Yläkentälle. Salonen tiedostaa, että tulevissa harjoituksissa on paljon pohdittavaa.

– Nyt on valmennuksella iso pohdinnan paikka. Pitää keksiä, mitä täytyy tehdä, jotta saadaan peli haltuun. Tuntuu, että harjoituksissa nähtävä ilme ei tällä hetkellä välity peleihin. Nyt on reilu viikko aikaa pohtia, mitä täytyy tehdä, jotta homma toimii.

Lisää uutisia