Kauden tärkeimmät pelit edessä – TPS aloittaa loppusarjan PK-35:n vieraana

Kansallisen Liigan runkosarja pelattiin päätökseen viime viikolla ja nyt on loppusarjojen ratkaisupelien vuoro. TPS:n kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa, jossa joukkueet taistelevat kauden 2024 liigapaikoista. Runkosarjassa sijoille 7–10 sijoittuneet joukkueet kohtaavat alemmassa loppusarjassa toisensa kahteen kertaan. Loppusarjan päätteeksi Kansallisen Liigan viimeisellä sijalla oleva putoaa suoraan naisten Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii paikastaan naisten Ykkösen toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa kuvaa mustavalkoisten runkosarjaa ailahtelevaiseksi. Kauteen on mahtunut huippuonnistumisia, kuten kesäkuinen 3–0-vierasvoitto HJK:sta, mutta myös suurimaalisia tappiota, kuten sarjan päätöskierroksen 0–6-kotitappio samaiselle HJK:lle.

– Runkosarja oli meidän osaltamme aika ailahtelevainen. Olemme pelanneet hyviä pelejä ja myös todella huonoja pelejä. Meillä ei ole löytynyt sellaista keskitason suorittamista. Tasomme paikka paikoin pudonnut liikaa. Yksi tekijä sen taustalla on varmasti se, että tämä porukka on nyt ensimmäistä kertaa noussut liigaan. Ei ole sellainen tilanne, että oltaisiin pelattu liigaa jo useampi kausi suht samalla ryhmällä. Se on toisaalta ihan luonnollista ja ymmärrän sen, Välimaa sanoo.

Ennen kauden alkua nousijajoukkue TPS asetti tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. Tavoitteen saavuttamisen suhteen kaikki on edelleen täysin Tepsin omissa käsissä, sillä joukkue on runkosarjan jälkeen kahdeksannella sijalla – juuri viimeisellä suoraan säilymiseen oikeuttavalla sijalla. Tosin lauantain pelin vastustaja PK-35 vaanii vain pisteen turkulaisten takana.

– Kauden kuusi tärkeintä peliä on nyt edessä. Nyt alkaa tavallaan kausi uudestaan. Tärkeä peli on edessä heti loppusarjan alkuun, mutta en toisaalta halua laittaa sille liikaa painoarvoa, että se on nyt ”the peli”. Loppusarjassa pelejä on kuitenkin yhteensä kuusi. Peli kerrallaan lähdetään pelaamaan ja katsotaan sitten, millaiseen sijoitukseen se oikeuttaa, Välimaa kommentoi.

Pitkän pelaajauran maalivahtina tehnyt Välimaa tietää, että kauden ratkaisupeleissä korostuu joukkueen henkinen kantti.

– Henkinen puoli on ihan todella isossa roolissa näissä peleissä, ja siitä olemme aika paljon puhuneetkin joukkueen kanssa. Jokainen pystyy vaikuttamaan siihen, millaisella asenteella tulee treeneihin ja peleihin, vaikka pitkä kausi jo painaisikin fyysisesti.

La 2.9. klo 17.30 PK-35 – TPS, Algeco Areena, Helsinki.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

TPS:n otteluohjelman Kansallisen Liigan alemmassa loppusarjassa löydät täältä.

Lisää uutisia