Kauden ensimmäinen derby täyttää lauantaina LähiTapiola-areenan

TPS kohtaa lauantaina kauden 2020 ensimmäisessä Turun derbyssä FC Interin. Turkulaisjoukkueet päättävät lauantaina omalta osaltaan myös Suomen Cupin lohkovaiheen. FC Inter etenee jo varmuudella jatkopeleihin ja TPS on ennen viimeistä kierrosta neljännessä jatkopaikassa kiinni.

TPS etenee jatkoon varmuudella, jos se voittaa tai pelaa tasan lauantaina. TPS etenee jatkoon myös häviämällä, mikäli HIFK ei pysty voittamaan omaa päätöskierroksen otteluaan IFK Mariehamnia vastaan myöhemmin lauantai-iltana. FC Honka varmisti kolmantena joukkueena jatkopaikan torstaisella tasapelillä HJK:ta vastaan.

Päävalmentaja Tommi Pikkaraiselle lauantainen Turun derby on koko päävalmentajauran ensimmäinen. Vaikka molemmissa joukkueissa on tapahtunut paljon muutoksia, ovat lähtöasetelmat varsin selvät. FC Inter on Veikkausliigan hallitseva SM-hopeajoukkue ja TPS sarjanousija.

– On todella hieno pelata tällainen peli tässä vaiheessa kautta. Tunnetta on varmasti molemmin puolin tavallista enemmän ilmassa ja niin pitää ollakin. Ei näihin peleihin vaan voi, eikä pidä suhtautua niin, että tämä olisi muka peli pelien joukossa, Pikkarainen myöntää.

– Interissä on tapahtunut toki myös paljon muutoksia, mutta tuolla rungolla ne taisteli viime vuonna mestaruudesta ihan loppuun asti. Me lähdetään haastamaan naapuria, mutta totta kai me halutaan pisteille ja jatkoon alkulohkosta. Meillä on tässä vielä ylimääräistä panostakin pelissä. Meillä on erittäin hyvä treeniviikko takana ja joukkueessa on tervettä kilpailua. Alkuviikko painettiin todella lujaa ja sen jälkeen vähän jarrutettiin ja aloitettiin valmistautuminen itse peliin, TPS-luotsi vielä tarinoi.

TPS julkisti aikaisemmin tällä viikolla kaksi uutta pelaajasopimusta, kun laitahyökkääjä Tehe Olawale sekä laitapuolustaja Masahudu Alhassan allekirjoittivat kauden 2020 mittaiset sopimukset raitapaitojen kanssa.

– Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että saatiin erinomaisia pelimiehiä joukkueeseen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kumpikaan ei pelaa vielä lauantain ottelussa, Pikkarainen harmittelee.

TPS:ään palannut keskikenttäpelaaja Juho Lähde ei ole myöskään pelannut vielä yhtään ottelua kasvattajaseuransa riveissä tällä kaudella.

– Juho ei pysty vielä aivan täysipainoisiin treeneihin, mutta hän oli jo joka päivä menneellä viikolla harjoitusvahvuudessa mukana. Nyt näkyy jo isoa ja kirkasta valoa siellä tunnelin päässä. Lisäksi Rasmus Holma puuttuu lauantaina, ei oteta mitään riskejä hänen kohdallaan. Kabamba Kalabatama keskittyy puolestaan tällä hetkellä harjoitteluun, että saadaan kaveri täyteen kuntoon,  Pikkarainen listaa.

– Vastaavasti jo aiemmin testattavanamme ollut ruotsalaislaituri Yassin Housni on harjoitellut taas meidän mukana. On ihan mahdollista, että hänkin liittyy vielä sopimuspelaajien joukkoon, hän vielä lisää.

– Maalivahtiosastomme ei ole vielä valmiina. Santeri Aaltonen tarvitsee edelleen tuuraajan ainakin keskikesään asti. Niklas Harju on Jeren kakkosena paikallispelissä, mutta se on väliaikaisratkaisu. Aati Riihimäki palasi Jyväskylään ja vanha tuttu Ville Seppä on harjoitellut meidän mukana. Tämä asia ratkaistaan ihan lähipäivinä, Pikkarainen lupaa.

Kahden vuoden tauon jälkeen viime kesänä pelikentille palannut Matej Hradecky ei tule pelaamaan alkavalla kaudella Palloseuran riveissä. TPS hakeekin keskikentän keskustaan vielä vahvistusta.

FC Interin isännöimä kauden ensimmäinen Turun derby pelataan loppuunmyydyllä LähiTapiola-areenalla. Ottelu alkaa klo 15.15.

FC Inter – TPS -ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3559930


Bar Into (os. Yliopistonkatu 12, 20100 Turku) näyttää kaikki TPS:n vierasottelut kaudella 2020. Lauantainen LähiTapiola-areenan loppuunmyyty derby onkin siis seuraavana vuorossa. Eli, Suomen Cupin ottelu FC Inter-TPS Bar Intossa la 29.2. klo 15.15 alkaen – tervetuloa!

 

Lisää uutisia