Kauden avauspeli veti väkeä Kupittaan lehtereille – pisteet Jaron mukana Pietarsaareen

Turun Palloseura avasi jalkapallon Ykkösliigan kauden lauantaina Kupittaan Veritas Stadionilla. Talven aikana vahvasti uudistunutta Tepsiä saapui seuraamaan 2890 katsojaa. Ensimmäiseen sarjaotteluunsa Turun Palloseuran päävalmentajana astellut Miika Nuutinen oli luonnollisesti iloinen turkulaisyleisön mustavalkoisia kohtaan osoittamasta kiinnostuksesta ja tuesta.

– Oli hienoa kävellä sisään ja huomata, että niin paljon yleisöä oli katsomossa. Tunnelma oli hyvä, mutta tietysti me haluamme tarjota meidän kannattajillemme vielä paljon parempaa pöytään peliesitysten osalta, sanoi Nuutinen.

Kauden avausottelu sai TPS:n kannalta hankalan alun, kun vierasjoukkue Jaro siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Keskialueen pallonriistosta käynnistyneen nopean Jaro-hyökkäyksen päätti maaliin Jim Myrevik.

Lauantaipäivän sää Kupittaalla oli aavistuksen sateinen, mutta lähellä oli, ettei TPS olisi pelin alussa saanut oikein aimo saavillista kylmää vettä niskaansa. Vierasjoukkue Jaro sai TPS:n erikoisen kömmähdyksen seurauksena rangaistuspotkun, kun pelikellossa oli kuusi minuuttia. Kotijoukkueen maalivahti Matias Niemelä oli kuitenkin mies paikallaan ja venyi oivalliseen rankkaritorjuntaan, eikä Jaro näin päässyt karkaamaan aikaisessa vaiheessa 2–0-johtoon.

Maalivahti Niemelä oli yksi Palloseuran onnistujista tänään, mutta voittoon asti mustavalkoisen joukkueen yhteissuoritus ei tänään kantanut. Lopputulos kauden avauspelistä kirjattiin Jarolle 2–0.

Kokonaisuudessaan päivän pelissä oli paljon yhtäläisyyksiä Tepsin ja Jaron edelliseen kohtaamiseen, joka miteltiin Ykkösliigacupissa helmikuun alussa. Niklas Vidjeskogin valmentama Jaro onnistui jälleen riisumaan TPS:n aseista tiiviillä puolustuspelillään. TPS pystyi kyllä pitämään palloa, mutta ei pystynyt juurikaan luomaan vaaranpaikkoja Jaro-maalille. Vastaavasti Jaro käytti omat paikkansa kliinisesti, ja viimeisteli avausjakson lopulla pelin toisen osumansa.

– Katastrofialku meille. Maali ensimmäisestä hyökkäyksestä muuttaa peliä aika paljon. Jaron aikainen johtomaali muutti asetelman siihen, mitä se sitten oli oikeastaan läpi koko pelin. Koetimme monin keinoin päästä Jaron tiiviistä blokista läpi, mutta emme luoneet niin paljon paikkoja ja uhkaa kuin olisimme halunneet. Jaro ansaitsi voiton tiiviillä puolustamisellaan, summasi Nuutinen.

TPS:n kausi lähtee käyntiin vauhdikkaasti, sillä tulevalla viikolla mustavalkoiset pelaavat kaksi ottelua. Tiistaina on vuorossa Kaarinassa pelattava Suomen Cupin taisto KaaPo–TPS. Viikon päästä lauantaina Tepsi nähdään jälleen kotiyleisön edessä, kun Ykkösliiga jatkuu Kupittaalla ottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Liput ensi lauantain MP-kotipeliin voit ostaa jo ennakkoon Tiketistä.

Lopputulos:

TPS – FF Jaro 0–2 (0–2)

Ottelun maalit:

3 min 0–1 Jim Myrevik
45+3 min 0–2 Albin Björkskog

Varoitukset:

TPS
33 min Mehdi Hetemaj
68 min Tuomas Pippola
90+4 min Niilo Saarikivi

FF Jaro

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Oscar Häggström
Mehdi Hetemaj
Baba Mensah
Joonas Lakkamäki (69 min Aaro Soiniemi)
Niilo Saarikivi
Atte Sihvonen (C)
Tuomas Pippola (82 min Jesper Karlsson)
Umar Bala Muhammed
Onni Hélen (60 min Antti Ulmanen)
Riku Sjöroos (60 min Albijon Muzaci)

Erotuomari: Juho Nieminen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 2890

Sää: +7 °, pilvistä ja vähäistä sadetta

Seuraava ottelu: Suomen Cupin ottelu KaaPo–TPS, ti 16.4. klo 19.30, Puuha-areena, Kaarina.

Kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia