Kauden 2022 parhaat TPS-pelaajat palkittiin kannattajaillassa

TPS Jalkapallo kannattajineen vietti eilen uuden jalkapallokauden avajaistilaisuutta Bar Innossa. Tepsin miesten ja naisten edustusjoukkueet esittäytyivät tilaisuudessa, ja pelaajat sekä päävalmentajat kertoivat tunnelmiaan uuden kauden kynnyksellä. Kauden avajaistilaisuudessa palkittiin myös viime kauden parhaat TPS-pelaajat. Tilaisuudessa jaettiin lisäksi vuoden 2022 Sydän Pelissä -palkinto sekä takautuvasti koronavuosina 2020 ja 2021 jakamatta jääneet Sydän Pelissä -palkinnot.

Kauden 2022 parhaat – miesten edustusjoukkue

TPS-kannattajien kunniapalkinto: Kasper Hämäläinen

TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutettiin kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella TPS-ikoni Kasper Hämäläiselle, jonka komea ura jatkuu raitapaidoissa myös tulevalla kaudella pelaajavalmentajan roolissa.

Herrasmiespelaaja: Jere Koponen

Herrasmiespelaajan palkinto luovutetaan pelaajalle, joka edustaa Turun Palloseuraa ja Tepsin arvoja aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Palkinnon pokkasi maalivahti Jere Koponen.

Paras maalintekijä: Simo Roiha

TPS:n kauden 2022 paras maalintekijä oli hyökkääjä Simo Roiha. Roiha viimeisteli Miesten Ykkösen sarjapeleissä kymmenen täysosumaa.

Tehopelaaja: Linus Rönnberg

Kauden tehopelaajan palkinto jaetaan pelaajalle, joka on kerännyt eniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Tehotilastoon lasketaan sekä maalit että maalisyötöt sarjapeleissä. Kauden 2022 tehopelaaja oli laitahyökkääjä Linus Rönnberg. Rönnberg pelasi 949 minuuttia, teki viisi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Hän saalisti tehopisteen keskimäärin 136 peliminuutin välein.

Lehdistön vuoden pelaaja: Joonas Lakkamäki

Lehdistön vuoden pelaajaksi valittiin laitapuolustaja Joonas Lakkamäki.

Vuoden lupaavin pelaaja: Roope Pakkanen

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien sellaiselle nuorelle pelaajalle, joka on nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Vuoden 2022 lupaavimmaksi pelaajaksi valittiin 20-vuotias keskuspuolustaja Roope Pakkanen, joka pelasi hienon debyyttikauden miesten edustusjoukkueessa.

MVP: Kasper Hämäläinen

Most Valuable Player (MVP), eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden yhteinen näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Kauden 2022 arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen.

Vuoden pelaaja: Samba Benga

Kaikkein arvostetuin palkinto, TPS:n vuoden pelaaja, on jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestää TPS-joukkue keskuudestaan. Jokainen pelaaja antaa kolme ääntä parhaimmalle, kaksi ääntä toiseksi parhaimmalle ja pisteen omasta mielestään kolmanneksi parhaimmalle pelaajalle. Vuoden 2022 parhaaksi pelaajaksi TPS:n joukkue valitsi keskuspuolustaja Samba Bengan.

Kauden 2022 parhaat – naisten edustusjoukkue

Vuoden nuori pelaaja: Selja Leiwo

Vuoden nuoren pelaajan palkinnon pokkasi hiljattain 19 vuotta täyttänyt nuorten maajoukkuetoppari Selja Leiwo.

Paras maalintekijä: Laura Linnala

TPS:n paras maalintekijä oli toista vuotta peräkkäin hyökkääjä Laura Linnala, joka viimeisteli yhdeksän maalia viime kaudella Naisten Ykkösessä.

Vuoden pelaaja: Saija Östlund

Vuoden 2022 parhaana pelaajana palkittiin Saija Ösltund. Keskuspuolustajan ja keskikenttäpelaajan tontit mestarillisesti hallitseva Östlund pelasi sarjanousuun päättyneellä kaudella 2022 jokaisessa Tepsin ottelussa täydet 90 minuuttia.

Sydän Pelissä -palkinnot

Sydän Pelissä -palkinto ojennetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut Tepsin arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut Turun Palloseuran mustavalkoisia värejä.

Sydän Pelissä 2022: Vartti ja Forteen -podcast

TPS:n satavuotisjuhlavuoden 2022 Sydän Pelissä -palkinnon sai Vartti ja Forteen -podcast, josta on kasvanut oma, ansiokas TPS-mediansa.

Sydän Pelissä 2021: Tapio Hirvaskari

TPS:n ahkera ja kunnioitettu taustavaikuttaja Tapio Hirvaskari sai vuoden 2021 Sydän Pelissä -palkinnon. Tapsa toimii nykyään Tepsissä miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana ja hän on myös mukana TPS:n GANT-akatemian toiminnassa.

Sydän Pelissä 2020: Jarmo Kähkönen

Vuoden 2020 Sydän Pelissä -palkinnon sai Jarmo Kähkönen, joka on toiminut Tepsin arvojen mukaisesti monissa eri rooleissa Palloseuran taustalla ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut mustavalkoisia värejä.

Vuoden yhteistyökumppanin palkinnot vuosilta 2022, 2021 ja 2020 jaetaan myöhemmin yhteistyökumppaneiden kauden avajaistilaisuuden yhteydessä.

Lisää uutisia