Kauden 2010 sähköpari iskee yhteen Turussa perjantaina

Kauden 2010 Veikkausliigan hopeajoukkue KuPS ja Suomen Cupin voittaja sekä Veikkausliigan pronssijoukkue TPS ottavat yhteen perjantaina Turussa ensimmäistä kertaa sitten kauden värikkäiden tapahtumien. Viime kaudellahan joukkueet ottivat yhteen kolme kertaa, ja aina todella värikkäiden tapahtumien saattelemana.

Ensin KuPS löi Veikkausliigassa TPS:n kotonaan 2-1 ja heti perään TPS nöyryytti KuPS:ia Suomen Cupin välierissä samoin lukemin. Kauden toisen liigamatsin TPS vei kotonaan puhtaasti 3-0, mutta otteluun liittyi tavallista enemmän draamaa. KuPS:n Dickson Nwakaeme ja Miikka Ilo saivat punaiset kortit kontolleen ja mustavalkoisen Palloseuran iltapuhde helpottui. Turun ottelun jälkeen KuPS-luotsi Esa Pekonen hyökkäsi rajusti erotuomareita ja TPS-pelaajia vastaan ja vastaavasti myös TPS-luotsi Marko Rajamäki hermostui Pekosen kritiikistä. Ottelun jälkeinen lehdistötilauisuus oli suuren luokan showta, mutta menneet ovat nyt kuitenkin menneitä.

– Värikäs pelihän se oli ja lehdistötilaisuudessa oli kai aika kuuma tunnelma. Nyt lähdetään liikkeelle taas nollanollasta, mutta KuPS ei ole haalinut pisteitä viime kauden tahtiin. Kuopiossa pelataan keinonurmella, mutta nyt päästään taas luonnonnurmelle, joka sopii meille paremmin. KuPS on melkein sama remmi kuin viime vuonnakin, mutta ehkä sitä tunnetta on siellä ollut hieman vähän vähemmän, kun on ollut vaikeampaa pelillisesti, TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen arvelee.

KuPS oli kauden 2010 suurin sensaatio ja Esa Pekosen joukot painoivat mitalinkiilto silmissä hopeapallille asti. Tämän päivän KuPS on materiaaliltaan lähes se sama joukkue kuin viime vuonna, mutta savolaiset tappelevat nyt aikaisempien vuosien tapaan taas sarjapaikastaan. Kauden ensimmäinen ottelu Kuopiossa päättyi 1-1-tasapeliin.

– KuPS oli paha kotonaan kauden ekassa pelissä, mutta sekin peli oli ihan voitettavissa. Kotona lähdetään pelaamaan sillä rohkeudella, että otetaan ne kolme pinnaa ja hoidetaan homma kotiin. KuPS:n taso ei ole kuitenkaan sinänsä pudonnut minnekään, vaan siellä on kaikki samat Dicksonit ja muut viime kauden menstyksen tekijät edelleen olemassa muutamaa kaveria lukuun ottamatta, Kuopiossa keväällä osunut TPS-kärki Mika Ääritalo haluaa taas muistuttaa.

TPS on sarjassa tällä hetkellä neljännellä sijalla ja edessä olevan JJK:n tavoittaminen on seuraavana tavoitteena, mikäli eurokentillä pelaaminen kiinnostaa myös ensi kaudella.

– Totta kai mitalisijat kiinnostavat, eikä se kolmas sija niin kaukana nytkään ole. Viime vuonna syyskausi sujui pelillisesti erinomaisesti ja samaan voittoputkeen tähdätään nytkin. Tämä KuPS-ottelu voisi olla siinä suhteessa käännekohta, Ääritalo muistuttaa.

TPS-KuPS alkaa Turussa perjantaina 26.8. klo 18.30 alkaen.

Lisää uutisia