Kasper Hämäläinen valittiin kolmannen kerran peräkkäin Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi

Valokuvassa Ykkösen kauden 2023 parhaan keskikenttäpelaajan palkinnon saanut Kasper Hämäläinen

Suomalaisen jalkapallokauden 2023 parhaat pelaajat palkittiin tänään Captain’s Ball -gaalassa Helsingissä. Turun Palloseuran Kasper Hämäläinen pokkasi gaalassa miesten Ykkösen kauden 2023 parhaan keskikenttäpelaajan palkinnon. Valinnan tekivät muut Ykkösen pelaajat äänestämällä.

Pitkän ja ansiokkaan peliuransa menneeseen kauteen päättänyt Hämäläinen, 37, voitti Ykkösen parhaan keskikenttäpelaajan palkinnon nyt kolmannen kerran peräkkäin. Hämäläisen uran viimeinen kausi oli hänen tehokkain kautensa kotimaan sarjoissa. ”Kappe” viimeisteli yhdeksän maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Hämäläinen oli viime kaudella TPS:n eniten peliminuutteja kerännyt pelaaja. Hän pelasi kauden jokaisessa ottelussa ja sai vastuuta yhteensä 2124 minuutin verran. Kappe oli TPS:n kantava voima ja hyökkäyspelin moottori, jonka älykkäistä oivalluksista moni maaliin johtanut tilanne sai alkunsa.

– Vaikka oma peliura päättyi viime kauteen, niin olen nyt vielä viime viikot ollut pelikentillä mukana edustusjoukkueen toiminnassa. Olen ollut mukana käynnistämässä uuden harjoituskauden toimintaa fysiikkavalmentaja Michael Oliphantin kanssa, sillä uusi päävalmentaja Miika Nuutinen aloittaa työnsä vasta ensi viikon maanantaina. Vielä en siten ole ehtinyt kaipaamaan harjoituskauden sisällön puuttumista arjesta. Varmasti minut nähdään vielä urheilun ja jalkapallon parissa tulevaisuudessa, se nyt on vielä vähän auki, että mitä tulevaisuus tuo siltä osin tullessaan. Nyt puhallan hetken, tässä on aika hektiset 20 vuotta ollut pelaajana jalkapallon parissa, kommentoi hyväntuulinen Hämäläinen palkintogaalan juhlahumussa.

Ykkösen vuoden maalivahdiksi valittiin Ramilson Almeida (EIF), vuoden puolustajaksi Jeannot Esua (EIF) ja vuoden hyökkääjäksi Joakim Latonen (Gnistan). Ykkösen vuoden pelaajana palkittiin sarjan paras maalintekijä, 18 maalia viimeistellyt Latonen.

TPS onnittelee Kappea ja kaikkia palkittuja ansaituista tunnustuksista! Captain’s Ball -gaalan tallenteen voit katsoa jälkikäteen Palloliiton Youtube-kanavalta.

Valokuva: Pinja Akkanen

Lisää uutisia