Kasper Hämäläinen palaa TPS-paitaan 2,5-vuotisella sopimuksella

Jalkapallon Ykkösestä liiganousua tavoitteleva TPS saa riveihinsä todella kovan paluumuuttajan, kun Kasper Hämäläinen palaa Turkuun heinäkuussa. Hämäläisen nykyinen sopimus Tšekin liigan FK Jablonecin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa. 34-vuotias keskikenttäpelaaja on solminut TPS:n kanssa kauden 2023 loppuun asti ulottuvan sopimuksen. Sopimus astuu voimaan, kun heinäkuun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa. Hämäläinen lähti TPS:stä maailmalle Veikkausliigakauden 2009 jälkeen.

– Pelaan nyt vielä vähintään 2,5 vuotta, sopimukseen sisältyy optio sen jälkeenkin, jos jalka vielä nousee. Olen pelannut koko ajan Tšekissä ja kunto on erittäin hyvä. Nyt on aika asettua kotiseudulle, on erittäin hienoa palata takaisin, Kasper Hämäläinen hehkuttaa.

Hämäläinen on pelannut urallaan pääasiassa keskikentällä, yleensä hyökkäävämmässä, mutta myös puolustavamassa roolissa. Hänellä on kokemusta myös puhtaana hyökkääjänä.

– Koko Tintin johtama TPS:n projekti on todella mielenkiintoinen. Uskon, että TPS:n nostaminen takaisin huipulle on realismia. Se ei tapahdu päivässä, mutta meillä on olemassa hyvät työkalut. Olen keskustellut Tintin kanssa, niin joukkueen pelaamiseen liittyvistä asioista, kuin itse joukkueestakin. Uskon tuovan mukanani kokemusta, rutiinia ja ammattimaisuutta. Hyökkäävää roolia on tiedossa, Hämäläinen tietää.

– Tässä yksi syy siihen, miksi meidän hyökkäävän pelaajan hankinta on venynyt. Kappe vahvistaa keskialueen hyökkäyspeliämme, hän on pelannut keskellä, laidassa, mutta myös kärjessä. Hän tuo mukanaan myös uskottavuutta, iso kumarrus seurajohdon suuntaan, että saimme asiat järjestymään. On aina hienoa, kun profiilipelaaja palaa omaan seuraan takaisin, ja vielä pidemmällä sopimuksella. Hänen mukanaan tulee esikuvaa, johtajuutta, tepsiläisyyttä, korkeaa vaatimustasoa ja ammattimaisuutta, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson listaa tyytyväisenä.

Hämäläinen opiskelee pelaamisen ohessa myös Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen FIFPro Online Academy -ohjelmassa urheilujohtamista. Hämäläisen paluuseen vaikuttivat myös hänen opintonsa sekä pelaajauran jälkeinen aika.

– Olen todella tyytyväinen, kun Tepsi esitteli fiksun ja tarkoin harkitun kokonaiskuvionsa tulevaisuuden suhteen. Haluan valmistautua hyvissä ajoin myös pelaajauran jälkeiseen aikaan, opinnot ovat loppusuoralla ja päättyvät vuodenvaihteessa, Hämäläinen kertoo.

– Yhteinen sävel löytyi nopeasti, vaikka häntä kohtaan oli mielenkiintoa tietysti myös muualla. Kokonaisuus ratkaisi, näin tämä ympyrä sulkeutuu erittäin tyylikkäästi. Menemme aluksi huippupelaaja Kasper Hämäläinen edellä, mutta kokonaisuuteen liittyvät myös hänen opintonsa ja sitä kautta pelaajauran jälkeinen aika, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen vahvistaa.

Hämäläinen debytoi TPS:n paidassa Veikkausliigakaudella 2003. Hänen liigauransa katkesi keväällä 2004 vakavaan loukkaantumiseen. Hämäläinen palasi liigakentille vasta kauden 2006 alussa. Hän pelasi kausina 2003-09 yhteensä 97 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hämäläinen voitti TPS:n riveissä kausina 2007 ja -09 kaksi SM-pronssia.

Hämäläinen siirtyi joulukuussa 2009 ruotsalaisseura Djurgårdens IF:ään. Hän pelasi kolmen kauden aikana yhteensä 90 Allsvenskan-ottelua. Tammikuussa 2013 Hämäläinen siirtyi puolalaiseen Lech Poznańiin, jossa hän voitti kausien 2013-16 aikana Puolan mestaruuden sekä Super Cupin. Tammikuussa 2016 teki rohkean siirron Puolassa Legia Varsovaan, jossa hän voitti kolme Puolan mestaruutta sekä kaksi Puolan Cupia. Hämäläinen debytoi Legian riveissä Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2016–17. Hän heti pelata Puolan pääsarjassa, Ekstraklasassa, yhteensä 191 ottelua. Syksyllä 2019 Hämäläinen siirtyi Puolasta Tšekin pääsarjassa, Fortuna liigassa, pelaavaan FK Jabloneciin, jota hän edustaa nyt toista kaksi kautta.

Hämäläinen pelasi alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Suomessa järjestetyissä MM-kisoissa vuonna 2003. Hän edusti Suomea myös alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa vuonna 2009. Hämäläinen esiintyi ensimmäisen kerran Suomen A-maajoukkueessa vuonna 2008. Hän nousi Huuhkajien runkopelaajaksi ja pelasi kahdet EM- ja MM-karsinnat vuosien 2010 ja -17 välillä. Hämäläinen on pelannut yhteensä 63 A-maaottelua ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia.

Kasper Hämäläisen kummiyrityksenä toimii Samuli Laine Oy.

Muut tukijat: Varsinais-Suomen Auto-CenterMaalaus- ja Muutostyöt JL Oy ja Pansion Teollisuuspalvelu Oy.


TPS-kausikortit kaudelle 2021 myy Tiketti: https://www.tiketti.fi/fc-tps-2021-kausikortti-veritas-stadion-turku-lippuja/73172

Lisää uutisia