Kärkijoukkueiden kamppailu päättyi tasapisteisiin Yläkentällä

TPS ja VIFK pelasivat lauantai-iltapäivänä Yläkentällä kuuman ja kovaotteisen kärkipelin. VIFK oli alkuun astetta latautuneempi ja erotuomari Anton Gabriel osoitti palloa pilkulle jo ottelun neljännellä minuutilla. Netta Laasion tilastoihin raapustettiin samalla varoitus. VIFK-kärki Veera Koskela pyyhkäisi pallon täplältä kylmästi rysään.

Turkulaisyleisö alkoi jo hermostumaan, kun Gabriel määräsi pallon toistamiseen pilkulle muutamaa minuuttia myöhemmin. Koskela latasi, mutta TPS-veskari Venla Roine venyi loistavaan torjuntaan. TPS sai Roineen torjunnasta puhtia ja joukkueen pelissä alkoi olla entistä enemmän järkeä. Reilun puolen tunnin kohdalla Palloseura sai vapaapotkun ja reagoi tilanteeseen nopeasti. VIFK-puolustus vielä torkkui, kun Laura Linnala pyrähti läpi ja jysäytti pallon alanurkkaan. Ottelua oli pelattu tuolloin 34 minuuttia.

Ottelun toiselle puoliajalle kentällä juoksi päättäväinen VIFK. TPS oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta loistovireinen Roine piti tonttinsa, oman puolustuksen avustuksella, puhtaana. TPS:n kone lämpeni hieman paremmin kohti ottelun loppua, mutta todella vaarallisilta paikoilta vältyttiin puolin ja toisin.1-1-tasapeli oli loppujen lopuksi varsin oikeutettu lopputulos pelitapahtumiin nähden.

Ottelun positiivista antia oli erityisesti se, että Palloseuran tili säilyi edelleen tappiottomana. Lauantain perusteella molemmille joukkueille voi povata varsin mukavaa loppukautta.

Ottelun maalit:
4 min Veera Koskela
32 min Laura Linnala

TPS:n kokoonpano:

35 Venla Roine (MV)
3 Veera Keto
4 Sanna Porali C
5 Hikaru Viherlaakso
9 Heidi Leppämäki (75 min Jenna Koivisto)
11 Jadelen Knös (90+4 min Miina Kanerva)
13 Wilma Spets (90+4 min Adeliina Laine
14 Ilona Heinonen
15 Saana Kallio (76 min Netta Hanhimäki)
16 Netta Laasio
19 Laura Linnala

Varoitukset:

3 min Netta Laasio
10 min Sanna Porali
10 min Sofia Matikainen
16 min Linda Kankaanpää
41 min Cecilia Suomela
52 min Wilma Spets

Erotuomari: Gabriel Anton
Pelipaikka: Urheilupuiston Yläkenttä, Turku
Katsojamäärä: 148
Seuraava ottelu: VJS – TPS, la 8.6. klo 15.30, Vantaa

Kooste:

Lisää uutisia