Kansallisen Liigan kotiavauksesta niukka tappio

TPS:n Kansallisen Liigan kotiavaus päättyi harmillisesti, kun Åland United haki pisteet Urheilupuiston yläkentältä 0-1 vierasvoitolla.

TPS tuli otteluun vahvasti ja lähti hallitsemaan pallollista peliä. KuPS-ottelun avauksesta peräti viisi pelaajaa vaihtanut Palloseura näytti, että Turusta ei haeta pisteitä helpolla. Pienoisesta hallinnasta huolimatta kotijoukkue ei saanut aikaan vaarallisia paikkoja, vaan Åland United puolusti tiiviisti estäen vaarallisimmat laukaisupaikat.

Pelin edetessä vierailijat alkoivat saada pelistä paremmin kiinni ja vartin kohdalla Åland Unitedin hyökkäys aiheutti jo pientä hikoilua kotiyleisön keskuudessa, mutta Laura Kattelus ja Netta Laasio olivat tarkkana ja pystyivät pelaamaan pallon pois maalialueelta. Kun ottelua oli pelattu noin puoli tuntia, onnistui Åland United ohittamaan Välimaan, mutta kotijoukkueen onneksi pallo osui vain tolppaan.

TPS:n avaukseen noussut Gabriela Pelogi esitteli heti ensimmäisessä ottelussaan taitojaan ja piti vierailijoiden puolustuksen kiireisenä, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan, eikä pallo päätynyt maaliin asti, vaan ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Toisen puoliajan alkuun Åland United sai erinomaisen paikan, mutta Pille Raadik ei onnistunut laukauksessaan kunnolla ja Välimaa sai napattua pallon käsiinsä. Ottelu eteni tasaisena ja molemmilla oli paikkansa iskeä pallo maaliin, mutta molemmat maalivahdit olivat tarkkana.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt avausmaali nähtiin lopulta 72. minuutilla, kun Shannon Simonin kulmapotku leijaili Signy Aarnan jalkaan. Aarnan laukaus otti ikävän pompun, eikä Välimaa ehtinyt enää tähän reagoida, vaan pallo painui verkkoon. TPS yritti hakea tasoitusta, mutta vierailijoiden puolustus pysyi tiukkana, eikä tarpeeksi hyviä paikkoja syntynyt.

Aivan ottelun lopussa Åland United oli iskeä vielä toisen maalin, kun Ode Fulutudilu sai nostettua pallon ylärimaan. Tämän lähemmäs maalia ei kuitenkaan enää päästy, vaan pisteet lähtivät Maarianhaminaan lukemin 0-1.

TPS:n päävalmentaja Sami Haltia oli tyytyväinen pelin parantumisesta, mutta oli samalla tietysti pettynyt tappioon.

– Tänään ei vain tullut tulosta, mutta peli alkoi näyttämään siltä, miltä sen pitäisi näyttää. Olen tyytyväinen pelaajien tekemiseen kentällä. Saatiin työmoraali ja yhdessä tekeminen toimimaan. Oltiin tänään molempiin suuntiin hyviä ja saatiin painettua peliä vastustajan päätyyn, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei tullut tarpeeksi. Voisi sanoa, että otteluun valmistautuminen alkoi jo lauantain pelissä. Oli tiedossa, että nopealla rytmillä tulee kaksi peliä ja kokoonpanon pitää elää. Tähän otteluun kokoonpano toimi hyvin. Nyt täytyy vain jatkaa sitä kehitystä, joka saatiin nyt käyntiin, Haltia summasi kauden alun.

Yksi aloitukseen nousseista pelaajista oli joukkueen ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus Gabriela Pelogi, joka oli todella innoissaan siitä, että turkulaiset olivat löytäneet tiensä katsomoon.

– Kun saavuin kentälle, olin todella otettu yleisömäärästä. Mahtavaa, että katsojat olivat löytäneet paikalle. Itse pelissä olimme tänään paljon parempia kuin Kuopiossa, Pelogi arvioi.

– En ajatellut peliä liikaa, vaan keskityin omaan tekemiseen. Tuntuu, että päivän ottelu ei ollut itseltäni mitenkään erikoinen, vaan korkeintaan keskivertoa. Normaalisti olen parempi pallon kanssa ja varsinkin maalipaikoissa. Täytyy vaan keskittyä joukkueen yhteispeliin. Omalla kohdalla täytyy keskittyä viimeistelyyn ja syöttöihin, hän kaavaili.

Pelogin otteet eivät jääneet myöskään valmennukselta huomaamatta.

– Gabin pelaamiseen voi olla tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon, että harjoituspelit mukaanlukien kyseessä oli vasta kolmas peli Palloseurassa. Uskon, että Gabi tulee päätymään vaarallisille paikoille ja iskee avausmaalinsa melko pian, Haltia spekuloi.

Ottelun kohokohdat on nähtävissä Ruudun palvelusta: https://www.ruutu.fi/video/3632078

Lisää uutisia