Kansallinen Liiga jatkuu PK-35:n vieraana Helsingissä

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina, kun TPS matkustaa sarjanousija PK-35 vieraaksi Helsinkiin. Monia saattaa hämmästyttää se, että Kansallisessa Liigassa pelaa kaksi joukkuetta samalla logolla ja lähes samalla nimellä, PK-35 ja PK-35 Vantaa. Vastaus tähän löytyy seurojen historiasta. Kun Vantaan Myyrmäelle rakentui uusi jalkapallostadion, siirtyi naisten edustusjoukkue emoseurasta Vantaan puolelle. PK-35 nousi ajan kanssa kohti liigaa ja lopulta nousu tuli karsinnoissa IK Myrania vastaan. Kun samaan aikaan PK-35 Vantaa oli noussut takaisin liigaan, tarkoitti tämä, että molemmat pelaavat Kansallisessa Liigassa.

Sarjanousija PK-35 aloitti kautensa 1-1 tasapelillä HJK:n vieraana ja kauden toisessa kohtaamisessa kaatui ”kaimaseura” PK-35 Vantaa lukemin 0-2. Helsinkiläisten hyvä alku ei ole kuitenkaan yllättänyt Palloseuran valmennusta, vaan Jari Rantala osasi odottaa vahvaa alkua.

– PK-35 on seura, joka on pelannut pitkään yhdessä hyvän valmennuksen alaisuudessa. Nuoren joukkueen runko on pysynyt suhteellisen samana ja on oppinut tuntemaan toisensa. Toki myös uusia pelaajia on tullut, kuten esimerkiksi Tepsistä Helsinkiin siirtyneet Alina Schrey ja Katja Hakala, jotka on toki pantu merkille. Keskittyminen on kuitenkin koko joukkueessa ja siinä, miten pisteet napataan Turkuun. Täytyy pitää huolta siitä, että päästään tehokkaasti ja laadukkaasti pois prässin alta ja isketään omista paikoista maalit, Rantala toteaa.

 

TPS:n kauden alku ei tuloksellisesti ole ollut toivottu, mutta kapteeni Mira Andersson ei lähde hermoilemaan.

– Aina on parannettavaa, mutta ollaan päästy lähemmäs omaa tasoa. Jokaisen pelaajan pitää tietysti aina pyrkiä kohti parempaa, kuin edellisessä pelissä. Lauantaina tulee vastaan nopea  joukkue, jonka kanssa täytyy olla tarkkana. Joukkueesta löytyy hyviä pelaajia, joista varsinkin entisten Tepsiläisten, Katjan ja Alinan, kohtaaminen tuo oman pienen lisänsä. Odotetaan innolla, että päästään kohtaamaan kehtän puolella, Andersson tuumii.

 

Kovat helteet eivät ole helpottaneet peliin valmistautumista. Rankka keli on pitänyt huomioida trenaamisessa, mutta tärkeämpää on ollut pelaajien omat ratkaisut.

– Ollaan otettu treeneissä tarvittavia kevennyksiä, mutta oleellisinta on se, miten pelaajat toimivat treenien ulkopuolella. Ollaan korostettu pelaajille palautumisen tärkeyttä. Jokaisen täytyy huolehtia nesteytyksestä, ruokailusta ja levosta, jotta lauantaina oltaisiin parhaassa mahdollisessa kunnossa, Rantala muistuttaa.

 

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Pahimmillaan oli liki kymmenen pelaajaa kentän laidalla juoksemassa, mutta nyt lähes koko joukkue pystyy treenaamaan normaalisti. Vain Julia Sainio on varmuudella sivussa lauantain kokoonpanosta.

 

PK-35 – TPS 27.6. 15:00, Puistolan Urheilupuisto

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ kautta osoitteesta https://www.ruutu.fi/stream/3630441

Lisää uutisia