Kansallinen Liiga jatkuu Ilveksen vieraana – ”Pitää pystyä taas pykälän verran parantamaan”

Kansallisen Liigan alempi loppusarja jatkuu lauantaina Tampereelle, kun TPS matkaa Ilveksen vieraaksi. Ottelu alkaa Kauppi 3 -kentällä kello 15.00.

Loppusarja starttasi viikko sitten. Panokset olivat heti isot, kun runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut TPS kohtasi sijalle yhdeksän sijoittuneen PK-35:n. Loppusarjan päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunut säilyy liigassa suoraan ja yhdeksänneksi sijoittunut joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa. Ennen loppusarjaa TPS:n ja PK-35:n välinen ero oli vain yksi piste – ja sama piste erottaa joukkueita myös loppusarjan avauskierroksen jälkeen. TPS ja PK-35 pelasivat 0–0-tasapelin, minkä myötä TPS säilytti etulyöntiasemansa.

– Aika tasaväkinen taisto oli. Meillä oli ajoittain oikein hyvää peliä, mutta välillä teimme myös virheitä, joista PK pääsi vastahyökkäyksiin. Voittoa tietysti lähdettiin hakemaan, mutta tasuri oli se minimitavoite, ettei annettu vastustajalle täysiä pisteitä. Ihan hyvä näin, tuumaa TPS:n puolustaja Meri-Tuulia Reponen.

TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa peräänkuulutti ennen PK-35-peliä joukkueeltaan kurinalaisempaa esitystä, sillä kahdessa edellisessä ottelussaan TPS oli päästänyt yhteensä kymmenen maalia – toki vastustajatkin olivat mitalisijoissa kiinni olevat HJK ja Åland United. Reposen mukaan viime lauantain nollapeli oli joukkueen vahvan yhteispelin tulos.

– Pystyttiin petraamaan sitä, miten puolustamme joukkueena. Teimme joukkueena hyvin töitä ihan jokainen, hyökkääjistä lähtien. Tehtiin työmme hyvin puolustuksessa ja niin tekivät myös joukkuekaverit meidän edessämme kentällä.

Reposella on yli kymmenen vuoden mittainen kokemus naisten Ykkösen peleistä TPS:n, Turun Weikkojen ja Pyrkivän joukkueista. Nyt hän pelaa 28-vuotiaana ensimmäistä liigakauttaan. Sitkeä ja määrätietoinen työ on tuottanut tulosta.

– Astetta kovempaa mennään koko ajan. Sen huomaa, että tempo on liigassa kovempi, kaksinkamppailut fyysisempiä ja pelaajien yksilötaito korkeammalla tasolla. Ihan hyvät mietteet minulla on tästä kaudesta. On ollut kiva päästä kokemaan liigapelejä näin vielä vanhemmallakin iällä, Reponen sanoo.

TPS:n ja Ilveksen kohtaamiset ovat tänä vuonna olleet tasaisia taistoja. Kansallisen Cupin kohtaamiset TPS voitti maalein 2–0 ja 1–0. Kansallisessa Liigassa ensimmäisen keskinäisen voiton vei Ilves niukasti 1–0 ja viimeisin otatus Turussa päättyi 2–2-tasapeliin.

– Varmaan tasainen peli on jälleen edessä Tampereella. Pitää taas pykälän verran pystyä omaa peliämme parantamaan. Luotamme omaan tekemiseemme. Fiilis joukkueessa on suhteellisen levollinen ja rauhallinen. Kaikilla on yhteinen päämäärä: peli kerrallaan mennään kohti tavoitetta eli liigapaikan uusimista ensi kaudelle, Reponen kommentoi.

La 9.9. klo 15.00 Ilves–TPS, Tampere.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia