Kanadalainen Miranda Smith siirtyy Turun Palloseuraan

Kanadalainen keskikenttäpelaaja Miranda Smith siirtyy vahvistamaan Turun Palloseuraa Subway Kansallisessa Liigassa. 24-vuotias Smith on kotoisin Ottawassa, jossa hän pelasi Ottawa GeeGee’s riveissä kausina 2017-18 ja 2018-19. Smith on opiskelujen yhteydessä edustanut myös Memphis Tigersia vuosina 2014-2016.

Palloseuran päävalmentaja Sami Haltia kertoo, että poikkeuksellisista ajoista johtuen Smithin saaminen Suomeen ja joukkueen rinkiin ei ollut yksinkertainen prosessi.

– Aktivoiduttiin pelaajamarkkinoilla ja pistettiin tutuille agenteille viestiä, että olisi käyttöä lisäpelaajille. Yksi agentti nosti esiin Mirandan ja kiinnostuttiin heti. Päästiin nopeasti juttuun, mutta koronan takia oli vaikeuksia saada Miranda Kanadasta Suomeen. Se oli toki mahtavaa, että Miranda oli myös itse aktiivisesti mukana hoitamassa asioita eteenpäin. Löydettiin heti yhteinen sävel siitä, että hoidetaan asiat kuntoon ja Miranda Tepsiin.

Turkuun saapumisen jälkeen Smith ei kuitenkaan voinut liittyä joukkueen harjoituksiin, sillä edessä oli kahden viikon karanteeni.

– Kun Miranda lopulta saatiin Turkuun, oli edessä kahden viikon karanteeni. Emme lähteneet edes miettimään, olisiko jokin porsaanreikä, jolla voisimme ottaa hänet mukaan treeneihin. Vaikka Kansallisessa Liigassa näkyvyys on pienempää, olemme kuitenkin esikuvia ja meidän täytyy toimia sen mukaan. 

Smithin karanteeni tuli viikonloppuna päätökseen ja hän päässyt treenaamaan joukkueen mukana.

– Miranda on puolustuksessa todella intensiivinen ja hyvä katkomaan vastustajan syöttöjä. Liikkuminen keskikentällä on todella hyvää ja hän osaa löytää paikat, joissa hän olisi pelattavana. Ensivaikutelma Mirandasta on hyvä. Todella mukava ja positiivinen henkilö! Täytyy toivoa, että Miranda pääsisi nopeasti joukkueen sisään ja oppisi, mitä halutaan peleistä. Toivotaan, että hän olisi tärkeä osa joukkueen keskikenttää. Nyt tarvitaan pientä lisävirettä ja uskon, että sitä Mirandalta saadaan!

Miranda itse kokee, että Suomeen saapuminen oli helppoa, koska Suomi ja Kanada muistuttavat hyvin paljon toisiaan.

– Olo on todella kotoisa! On hienoa, että pääsin maahan, joka muistuttaa todella paljon Kanadaa! Sää, ruoka ja ympäristö muistuttavat kaikki kodista. Ainoa iso ero on kieli! Suomi on todella vaikea kieli! Nyt kun karanteeni on takana, niin pääsen nauttimaan Turusta ja ennen kaikkea jalkapallosta!

Siirto Turkuun tuli Smithille pienenä yllätyksenä, mutta vaikeasta kaudesta huolimatta TPS on antanut hänelle positiivisen kuvan.

– Pelipaikka Tepsissä tuli itselleni pienenä yllätyksenä. Otettiin yhteyttä ja kysyttiin, kiinnostaisiko mahdollisuus pelata Suomessa. Tunnen muutaman pelaajan, jotka ovat pelanneet Suomessa ja he kehuivat paikallista jalkapalloa. Oli mukavaa lähteä maahan, josta olin itse kuullut hyvää! Tepsin kausi on ollut vaikea, mutta joukkueen intensiteetti on kova ja joukkue tekee paljon hyvää työtä, josta ei vain ole tullut tulosta. Täytyy toivoa, että oma kova työni ja pallollinen pelaamiseni auttavat joukkuetta eteenpäin ja säilytetään paikka Kansallisessa Liigassa!

Smith on joukkueen käytettävissä jo lauantain ottelussa JyPK:a vastaan.

Lisää uutisia