Kalle Taimi ja TPS jatkosopimukseen

TPS ja puolustaja Kalle Taimi ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen. Taimi tuli Seuraan viime kaudeksi ja pelasi Ykkösessä 16 ottelua, joissa teki yhden maalin.

Kaarinalaislähtöinen puolustaja pystyy pelaamaan sekä laitapakin että keskuspuolustajan tonteilla. Ennen TPS:ään siirtymistään hän pelasi viisi kautta Veikkausliigaa PS Kemin, FC Lahden, Kuopion Palloseuran ja IFK Mariehamnin riveissä ja voitti Suomen mestaruuden KuPSissa 2019.

– On hieno fiilis saada jatkaa TPS:ssä ainakin yksi vuosi. Minulle oli koko ajan selvää, että haluan jatkaa täällä ja olenkin tyytyväinen, että pääsimme sopuun, Taimi summaa tuntojaan.

– Erityisen hienoa on ollut päästä pelaamaan Kasper Hämäläisen kaltaisen legendan kanssa. Kun tarjottiin mahdollisuus jatkaa sitä ensi kaudellakin, en missään nimessä halunnut kieltäytyä, varsinkin kun Tepsillä on hieno satavuotisjuhlakausikin edessä. Odotukset ovat tietenkin liiganousussa. Samalla haluaisin nähdä, että edustusjoukkueeseen nousisi nuoria lupaavia tepsiläisiä, Taimi tiivistää.

Taimi oli TPS:lle tärkeä pelaaja etenkin kauden 2021 loppupuolella, jolloin hän oli ottelusta toiseen avauskokoonpanon mies. Päävalmentaja Jonatan Johansson onkin mielissään runkopelaajansa jatkosopimuksesta.

– Kalle on tärkeä ja kokenut pelaaja. Alkukaudesta hänellä meni aikaa päästä kuntoon, mutta kun se lopulta tapahtui, hän pelasi paljon ja oli avainpelaaja meille. Kalle on rauhallinen ja pystyy pelaamaan painetilanteessakin omalla tasollaan. Siksi hän on tärkeä ja luotettava persoona myös pukukopissa. Valmentajan näkökulmasta hän on ihannepelaaja siksikin, että voi pelata sekä laitapakkina että topparina, Johansson toteaa.

Tuoreimman sopimuksen myötä TPS:n miesten edustusjoukkueella on kasassa 12 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Ennestään sopimuspelaajia ovat puolustajat Rasmus HolmaJoonas Lakkamäki ja Juri Kinnunen, keskikenttäpelaajat Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen, Daniel Rantanen ja Santeri Pohjolainen sekä hyökkääjät Jasper JalonenOlli JakonenAlbijon Muzaci ja Simo Roiha.

Lisää uutisia