Kalle Mäkinen odottaa kauden viimeiseen peliin ärhäkkää FC Lahtea

TPS:n kauden 2010 viimeinen ottelu pelataan tulevana lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 14.00 alkaen. Vastaan tulee putoamiskurimuksessa piehtaroiva FC Lahti. Liigassa sarjatilanne on se, että käytännössä TPS varmistaa mitalin tasapelilläkin, sillä neljäntenä oleva Honka on Tepsiä kolme pistettä perässä ja omaa seitsemän maalia huonomman maalieron. FC Lahden tilanne on tukala, sillä voittokaan ei välttämättä pelasta ”Mustia kuhnureita”. FC Lahti on liigassa viimeisenä, mutta vain pisteen päässä edellä olevia AC Oulua ja JJK:ta. Mikäli lahtelaisten edellä olevat joukkueet ryssivät omat pelinsä (Jaro-AC oulu & JJK-Haka), on FC Lahdella teoreettinen mahdollisuus säästyä suoralta putoamiselta, mikäli TPS:n ja FC Lahden peli päättyy tasuriin.

TPS:n puolustaja Kalle Mäkinen tietää pelin lähtökohdat ja odottaakin vauhdikasta peliä lauantai-iltapäiväksi.

– Luulen että Lahti lähtee heti alusta tosi kovaa liikkeelle ja sitä se tulee olemaan sitten koko pelin ajan. Se voi kostautua heille jos Riskeille ja Ärtsille (Ääritalo) jää tilaa nopeisiin vastaiskuihin.

FC Lahti ei ole hävinnyt neljään otteluun, mutta lahtelaisten voitoissa näkyvässä roolissa ollut ja eurokentiltä Vesijärven rannoille palannut kärkimies Berat Sadik on mitä ilmeisimmin loukkaantuneena. Kalle, miten Sadikin puuttuminen näkyy FC Lahden pelissä?

– Tuskin Sadikin puuttuminen ainakaan paljoa näkyy. On niillä laittaa sinne toista miestä ja kun tilanne niiden osalta on heikko, niin vaikea peli tulee joka tapauksessa olemaan. On sieltä sitten kuka tahansa vastassa.

Ja aina kun FC Lahdesta puhutaan ja kirjoitetaan, niin jossain vaiheessa mainitaan maestroJari Litmanen. Kallellakin on kunnia tavata herra Litmanen tositoimissa, mikäli vaan ”Kuningas” kirmaa lauantaina Kupittaan viheriöllä.

– Sehän mulle tuli ekana mieleen kun laitoin ajatukset tulevaan Lahti -peliin. On se hieno hetki ja kiva että sen saa itsekin kokea nyt ainakin kerran elämässä. Tietenkin kun peli alkaa, niin se on vaan yksi pelaaja muiden joukossa. Mutta eiköhän tämä ole semmoinen juttu, jonka muistaa sitten vielä vanhempanakin.

Vaikka siis TPS:n vastaan asettuu kynsin ja hampain liigapaikasta taisteleva FC Lahti, Kallen mukaan TPS:lle kelpaa vain ja ainoastaan voitto.

– Tavoite on tietenkin hopea, mutta se ei enää ole omissa käsissä. Jos tälläkin kertaa tulee se pronssi, niin itse olen siihen ainakin tyytyväinen. Alkukauden jälkeen ei kuitenkaan näyttänyt ihan siltä että tulisi mitään mitalia kaulaan. Nyt ollaan jätkien kanssa saatu hoidettua tämä loppukausi näinkin hyvin, niin pitää olla tyytyväinen.

Kalle Mäkinen on tällä kaudella noussut TPS:n avauskokoonpanoon, vaikka ensimmäinen liigapeli napsahti tilille jo vuonna 2008. Antaa Kallen itse summata kausi myös henkilökohtaisella tasolla.

– Oma kausi on ollut itsellenikin vähän yllättävä. Tietenki toiveena oli että pääsisi pelamaan mahdollisimman paljon, mutta en missään vaiheessa uskonut että vastuuta tulisi näinkin runsaasti. Nyt on läpimurto tehty ja ainakin tällä hetkellä olen ollut vakiokamaa avauksessa. Nyt sitten pitää vaan pitää oma paikka vielä ensi ottelussa ja myös seuraavaa kautta ajatellen. Ei tässä voi alkaa nyt lepsuilemaan tai sitten ollaan taas penkillä. Kokonaisuutena kausi on ollut hyvä ja olen vihdoin päässyt mukaan miesten liigapeleihin, päättää ”Sergio” Mäkinen.

Kauden 2010 viimeinen ottelu TPS-FC Lahti pelataan lauantaina Kupittaalla kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Lisää uutisia