Kaksijakoinen peli Kupittaalla päättyi HIFK:n vierasvoittoon

Miesten Ykkösessä Turun Palloseura palasi kuukauden tauon jälkeen takaisin kotikentälleen. Turkulaisia vastaan Veritas Stadionille asteli sama joukkue kuin edellisessä kotipelissä elokuun loppupuolella, Helsingin IFK. Joukkueiden edellisen kohtaamisen TPS oli vienyt vahvan esityksen jälkeen 2–0, mutta tänään voiton nappasi HIFK maalein 3–1.

Pimenevässä mutta lämpimässä syysillassa käyty kamppailu oli vahvasti kaksijakoinen. Ensimmäinen puolituntinen antoi kotiyleisölle lupauksia paremmasta kuin mikä lopputulema oli. TPS siirtyi johtoon 28. minuutilla, kun hyökkääjä Alhaji Gero upotti rankkarin vuorenvarmasti maaliin. Maali oli nigerialaiskärjelle kauden yhdeksäs, millä hän siirtyi jakamaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Kasper Hämäläisen kanssa.

Tepsin taivas tummeni kuitenkin vain viisi minuuttia avausmaalin jälkeen, kun kotijoukkue joutui vajaalukuiseksi toppari Samba Benga saatua ulosajon illan toisen keltaisen kortin myötä. TPS joutui Bengan ulosajon jälkeen organisoimaan puolustuksensa uudelleen. Tunnin mittainen vajaamiehisyys ja puolustuksen johtavan pelaajan puuttuminen oli tällä kertaa kotijoukkueelle liian korkea vuori kiivettäväksi. HIFK pystyi hyödyntämään miesylivoimansa ja nousi nopeasti tasoihin Antti Ulmasen osumalla. Voittomaalin puski toisella jaksolla sivuvapaapotkusta kokenut Paulus Arajuuri. Pelin viime minuuteilla Ulmanen iski vielä illan toisellaan tulostaululle loppulukemat 3–1.

– Alku lähti meiltä ihan hyvin ja suunnitelman mukaan liikkeelle. Peli oli tasaisempi kuin edellinen kohtaaminen HIFK:n kanssa. Olisi ollut mielenkiintoista pelata peli loppuun saakka täysillä kentällisillä, niin olisimme saaneet hyvän matsin aikaiseksi. Kyllä tämä aika munilleen meni meiltä siinä kohtaa, kun se punainen kortti tuli. Turha tässä on lässyttää siitä lopusta sen enempää. HIFK ansaitsi tänään voittonsa, me häviömme, totesi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ottelun jälkeen.

Ottelu oli TPS:lle kuluvan sarjakauden kolmas, jossa joukkue joutuu punaisen kortin vuoksi pitkäksi aikaa vajaalukuiseksi. Tämä harmitti luonnollisesti päävalmentaja Laurikaista, mutta Bengan ulosajon TPS-käskijä myönsi olleen oikeutettu – siltä osin pulinat pois. Molemmissa varoituksen tuottaneissa tilanteissa Benga pysäytti HIFK:n hyökkäyksen etenemisen rikkeellä.

– Tällaisia tilanteita ei saisi tulla kovin usein, emme millään pärjää vajaalla pelaamalla ketään vastaan. Ei tässä kannata tuomaritoimintaa syyttää, kyllä ne Samban kummatkin kortit olivat mielestäni aika selviä.

Illan kierroksella tulessa olivat kaikki kuusi ylemmän loppusarjan joukkuetta. Kun EIF voitti omassa ottelussaan SJK Akatemian ja MP pelasi tasan Gnistanin kanssa, eivät asetelmat sarjataulukossa turkulaisittain juuri muuttuneet. TPS jatkaa neljäntenä, joka on viimeinen Veikkausliigan monivaiheisiin nousukarsintoihin oikeuttava sija. Tepsin edellä MP on kahden sarjapisteen päässä sijalla kolme. Viidettä sijaa pitää tasapistein TPS:n kanssa hallussaan SJK Akatemia. Ylempää loppusarjaa on jäljellä vielä kaksi täyttä kierrosta.

Lopputulos:

TPS–HIFK 1–3 (1–1)

Ottelun maalit:

28 min 1–0 Alhaji Gero (rp)
38 min 1–1 Antti Ulmanen
53 min 1–2 Paulus Arajuuri
88 min 1–3 Antti Ulmanen

Varoitukset:

TPS
14 min Samba Benga
33 min Samba Benga
68 min Torfiq Ali-Abubakar
83 min Joonas Sundman
86 min Onni Helén

HIFK
22 min Aatu Kujanpää
30 min Abiola Bamijoko

Kentältäpoisto:

TPS
33 min Samba Benga (toinen varoitus = kentältäpoisto)

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson (74 min Daniel Rantanen)
Alhaji Gero (79 min Onni Helén)
Joonas Lakkamäki
Yannis Lamgahez
Linus Rönnberg (64 min Tuomas Pippola, 74 min Joonas Sundman)
Kasper Hämäläinen (64 min Torfiq Ali-Abubakar)
Aapo Boström

Erotuomari: Joona Kontinen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1827

Seuraava ottelu: Ma 2.10. klo 18.30 TPS–EIF, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Lisää uutisia