Kahden pelin viikko jatkuu sunnuntaina – RoPS saapuu yläkentälle

Palloseuran kahden ottelun viikko Naisten Ykkösessä jatkuu sunnuntaina, kun RoPS saapuu Urheilupuiston yläkentälle. Joukkueiden piti kohdata toisensa jo 31.7., mutta silloin peli jouduttiin siirtämään vierailijoiden koronatartunnan takia. Nyt joukkueet pääsevät kuitenkin kohtaamaan toisensa.

Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Rovaniemellä jo kolmannella kierroksella ja RoPS piti pisteet kotonaan 3-1 lukemilla. RoPS aloitti maalinteon vartin kohdalla mutta Laura Linnala nosti mustavalkoiset tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin. TPS ei onnistunut omia paikkoja käyttämään, kun taas RoPS puolestaan oli tehokas ja heilutteli maaliverkkoja vielä kahdesti. Palloseuran maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa on jälkikäteen löytänyt ottelusta parannettavaa, mutta myös hyvää.

– Taktisesti onnistuttiin suunnitellusti, mutta emme vain päässeet hyödyntämään paikkojamme, kun taas RoPS hyödynsi omat paikkansa tehokkaasti. Peli oli hyvin outo ja vaikka olimme, tappiolla näytti peli kokoajan siltä, että voisimme olla johdossa. RoPS tuli vahvasti laitojen kautta ja fyysisenä joukkueena oli erikoistilanteissa erittäin vaarallinen, joten niissä täytyy olla huomenna hereillä.

Kumpikaan joukkue ei pääse otteluun parhailla mahdollisilla lähtökohdilla, sillä TPS kohtasi torstaina Pallo-Iirot, kun taas RoPS kohtaa lauantaina Turun Weikot. Välimaa myötnää, että torstain ottelu oli raskas, mutta sen on jätetty jo taakse.

– Torstai oli raskas päivä meille. Peli oli täysin meidän hallussa ja se olisi pitänyt voittaa, mutta ei siinä onnistuttu. Joukkue kuitenkin antoi kaikkensa loppuun asti ja se lupaa aina hyvää. Perjantaina palauteltiin ja haettiin hyvää mieltä ja tänään valmistaudutaan ihan normaaliin tapaan tulevaan peliiin. Eihän tämä optimaalista ole, mutta näillä mennään.

Sunnuntain otteluun ei Välimaan mukaan tarvi isoja muutoksia tehdä, vaan kyse on lähinnä siitä, että saadaan viimeinen silaus toivotulle tasolle.

– Jatketaan siitä, mitä olemme kolme viimeistä ottelua tehneet ja pistämme vaan huomenna viimeisen silauksen kuntoon. Ei siis tarvi mitään erikoista keksiä. Odotan tiukkaa ottelua, sillä alla on hyviä pelejä. Kotikenttä auttaa meitä varmasti meitä ja se pitää pystyä hyödyntämään. Ottelu ei varmasti ole kummallekaan helppo ja uskon, että boksipelaaminen on yksi ottelun ratkaisevia tekijöitä.

Netta Laasio on tälläkin kaudella kuulunut vahvasti joukkueen runkopelaajiin ja hän pelasi täydet minuutit myös torstain ottelussa Raumalla. Vaikka tuloksena olikin katkera tappio, ei Laasio ole jäänyt sitä murehtimaan.

– Torstain tappio harmittaa, mutta nukuttiin yön yli ja katseet on siirretty sunnuntain peliin. Vaikka seuraava peli tuleekin nopeasti, niin ei se ainakaan itseäni haittaa, sillä pelaaminen on parasta ja päästään hakemaan kolme pistettä, jotka torstaina Raumalle jäivät. Palautumiseen täytyy kuitenkin kiinnittää kunnolla huomiota. Lepo, ruokailu ja nesteytys täytyy huomioida normaalia tarkemmin, jotta sunnuntaina ollaan täydessä iskussa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Rovaniemellä oli mustavalkoisille haastava. Puolustuksessa tuli virheitä, joista RoPS rokotti armottomasti, kun taas oma viimeistely ei toiminut. Laasio ei kuitenkaan ole jäänyt sitä miettimään, vaan sunnuntaina on edessä eri peli.

– Edellisen kerran kun RoPS kohdattiin oli kausi vielä alussa ja joukkueen peli on mennyt todella paljon eteenpäin. Saatiin jo Rovaniemellä paljon maalipaikkoja, mutta terävyys ja huolellisuus puuttuivat.

Vaikka Laasio onkin huomannut kehityksen, on myös parannettavaa löytynyt. Saman havainnon on kuitenkin tehnyt koko joukkue ja sitä kautta kehitystä on myös tullut.

– Pelit ovat olleet vähän ailahtelevia. Välillä kokonaisuus on loistava ja onnistutaan treenatuissa asioissa, mutta välillä on ollut aika hakemista. On kuitenkin ollut hienoa huomata, miten paljon pelaamisemme on kauden aikana mennyt eteenpäin. Henkilökohtaisella tasolla olen tyytyväinen tähän asti pelattuun kauteen. Olen pysynyt ehjänä ja saanut hyvin onnistumisia. Yhden maalinkin olen saanut tehtyä, mutta silloin ei ollut aikaa tuulettaa. Ehkä huomenna sitten on sen vuoro!

Vaikka kumpikaan ei pääse otteluun täysin tuoreilla jaloilla, on Laasio varma siitä, että edessä on tiukka kamppailu pisteistä.

– RoPS on hyvä joukkue. En muista juurikaan yksityiskohtia, mutta jos paikkoja annetaan, niin ne osataan käyttää. Ykkönen on tällä kaudella todella tasainen sarja joten sarjataulukkoa on ihan turha vilkuilla. Edessä on varmasti kova taistelu pisteistä, joten kannattaa tulla paikan päälle katsomaan!

Lisää uutisia