Kahdella voitolla aloittanut TPS saa vieraakseen Ilveksen

Naisten liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen taas torstaina 13.4. Kahdella selvällä voitolla kautensa avannut TPS saa kauden toisessa kotiottelussaan vieraakseen Tampereen Ilveksen.

Viime kauden hopearyhmä TPS voitti Naisten liigan avauskierroksella sarjanousija GBK:n Kokkolassa lukemin 1-5. Kauden kotiavaus sujui myös suotuisissa merkeissä, kun Kuopion Pallokissat kaatui 3-1.

– Tuloksellisesti liigan alku on sitä, mitä sen pitikin olla. Itse pelaamisessa on toki vielä paljonkin kehitettävää, ihan valmiita ei vielä olla. Hyvä voitokas alku sarjalle on erittäin tärkeä asia, päävalmentaja Sami Haltia painottaa.

Edelliskauden hopeajoukkue Ilves avasi kautensa 2-0-vierasvoitolla ONS:stä. Kotiavauksessaan se kaatui kuitenkin HJK:lle, mutta niukasti 1-2.

– Ilves on tasaisen vahva joukkue, saadaan vastaan sellainen tiivis ja yhtenäinen ryhmä. Ilveksessä on tapahtunut jonkin verran muutoksia pelaajiston suhteen, mutta perusrunko on pelannut suhteellisen kokenut ja pelannut yhdessä jo pidempään, Haltia tietää.

TPS:llä on jo tässä vaiheessa kautta kaksi knallitempun tekijää. Tulivoimaa tuntuu siis löytyvän, vaikka viime kausien ykköstykki Ria Öling siirtyikin maaliskuun alussa Espanjan liigan Santa Teresaan. Jutta Rantala toimitti pallon kolme kertaa GBK:n verkkoon ja Hanna Ruohomaa toisti saman tempun kotiyleisön edessä Pallokissoja vastaan.

– Tällä kaksikolla on ollut hyökkäyspäässä enemmänkin paikkoja, mutta hyvin he ovat toki viimeistelleet. Joukkueen kannalta tietenkin on pääasia, että yleensäkin joku vaan onnistuu viimeistelyssä. Ennen kauden alkua maalitekotaitoamme epäiltiin, mutta nyt se on osoitettu, että maalintekoon pystytään, Haltia muistuttaa.

TPS:n puolustuslinja on pelannut myös kiitettävästi. Joukkue on päästänyt kaksi maalia, joista ensimmäinen syntyi vasta ottelun lisäajalla ja jälkimmäinen onnenkantamoisena oman pelaajan pään kautta. Milla-Maj Majasaari on onnistunut tolppien välissä kahdessa ensimmäisessä pelissä mainiosti.

– Puolustuslinja on noussut Kokkolan alkuvaikeuksien jälkeen stabiilimmaksi, eli ollaan onnistuttu nostamaan tasoa. Myös yhteistyö maalivahdin kanssa on myös toiminut. Majasaari astui suuriin saappaisiin, kun Inkeri Niemi loukkaantui, mutta hän on onnistunut erinomaisesti. Koko joukkueen puolustamisessa on kuitenkin vielä kehitettävää, Haltia myöntää.

TPS:ltä puuttuvat torstain ottelusta varmuudella Tiia Savolainen, Iines Lehkonen sekä Saija Östlund. Julia Tunturi uurasti Suomen paidassa täydet minuutit Tanskaa vastaan tiistaina ja Ilves-ottelu saattaa tulla vastaan liian nopealla aikataululla. Riikka Ketoja on sen sijaan palannut joukkueen vahvuuteen, kuten Aada Peltoniemikin.

– Savolaisella menee vielä jokunen viikko ja Ketoja on harjoitellut jo viikon. Tunturin tilanne arvioidaan tänään, eli tuleeko tämä Ilves-peli nyt liian nopeasti hänelle, Haltia vielä tarkentaa.

TPS-Ilves Urheilupuiston yläkentällä torstaina 13.4. klo 19.00 – tervetuloa!


Fanseat GO – livestream

TPS TV lähettää torstain ottelun suorana lähetyksenä osoitteessa http://go.fanseat.com/

Fanseat GO on palvelu, jossa urheiluseurat tuottavat suoria lähetyksiä tapahtumistaan. TPS:n tuottamaa lähetystä katsomalla tukee samalla myös TPS TV:n toimintaa. Lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen tallenteina. Sivusto toimii hyvin myös mobiilissa.

Fanseat GO (go.fanseat.com) tarjoaa siis urheiluseurojen itse tuottamaa sisältöä. Fanseat (fanseat.com) tarjoaa premium-sisältöä kuten Miesten Ykkösen kaikki ottelut, Salibandyliigaa, Mestistä ja Korisliigaa. Samalla Fanseat-tilauksella (1 kk ilmainen kokeilujakso, jonka jälkeen 7.99 €/kk) saat katseluoikeuden molempiin sisältötyyppeihin.

Suora linkki TPS-Ilves-ottelun lähetykseen: http://go.fanseat.com/index.html?event=7cea7058-e45e-43b9-a862-29cc0fda448a

Fanseat näyttää jalkapallon puolelta myös muun muassa Belgian, Tanskan, Ruotsin ja Hollannin pääsarjojen otteluita.

Lisää uutisia