JyPK-ennakko: ”Tasoa pitää nostaa, että niitä pisteitä alkaa tulemaan”

Naisten liigan runkosarja on kääntymässä hiljalleen ratkaiseville kierroksille ennen jakoa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. TPS kaipaakin tällä hetkellä kipeästi pisteitä kuuden peräkkäisen tappion jälkeen. TPS on tällä hetkellä juuri se viimeinen joukkue kuuden parhaan joukossa ylemmän jatkosarjan viivan paremmalla puolella, mutta ONS vaanii takana tasapisteissä ja Kuopion Pallokissat sekä Ilves yhden pisteen perässä. TPS:n osalta runkosarjapelejä on jäljellä kuitenkin vielä kuusi.

– Pisteitä pitää näiden tappioiden jälkeen nyt saada, näin se vaan menee. Joukkue on ollut tietysti pettynyt, kun sinänsä ihan hyviä pelejä ei ole palkittu pisteillä näissä viimeisissä otteluissa. Meidän oman pelimme taso ei saa kuitenkaan tippua yhtään, vaan päinvastoin, tasoa pitää nostaa entisestään, että niitä pisteitä nyt alkaa tulemaan, TPS:n keskikentän luottopelaaja Riikka Ketoja painottaa.

TPS:lle avautuu lauantaina mainio tilaisuus lihottaa pistepottiaan, kun sarjassa viidentenä oleva Jyväskylän Pallokerho saapuu vieraaksi Urheilupuiston yläkentälle. TPS voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun Jyväskylässä Tiia Savolaisen maalilla 0-1.

– Jyväskylässä löytyi keväällä pelirohkeutta ja uskallusta ja se peli meni suunnitelmien mukaan. Joukkue nautti pelaamisesta, vaikka kotijoukkueelta tulikin välillä kovaakin painetta. Toinen puoliaika oli meiltä puolustusvoittoista, mutta hyvää pelaamista se oli kaiken kaikkiaan. Koko peli oli sellaista joukkueena toimimista, siihen pitää pyrkiä myös lauantaina, TPS-luotsi Timo Saari tietää.

TPS:n puolustuspää on pitänyt ihan kohtuullisesti, mutta maaliteko on tuottanut koko kauden ajan suuria vaikeuksia. TPS on viimeistellyt tähän mennessä kymmenen (10) kertaa ja taakse jää ainoastaan sarjajumbo Tikkurilan Palloseura seitsemällä (7) tehdyllä maalilla. TPS:n selvästi tehokkain pelaaja on ollut Tiia Savolainen kuudella (6) maalillaan.

– Kaikki tiedostavat tämän tehottomuuden ongelman ja sen eteen on tehty kovasti töitä. Hyökkäyspeliimme pitää saada tiettyä rentoutta mukaan ja sitä kautta niitä onnistumisia yleensä tulee. Meiltä on ehkä puuttunut se viimeisen kolmanneksen lopullinen draivi, vaikka ei maaliteko asenteesta sinänsä ole ollut kiinni, Ketoja muistuttaa.

JyPK:ltä löytyy tulivoimaa, sillä joukkue iskenyt toiseksi eniten maaleja (26) koko sarjassa heti FC Hongan jälkeen. Jyväskyläläisten ja koko Naisten liigan ehdoton ykköstykki on tällä hetkellä makedonialainen Gentjana Rochi, joka on tykittänyt tasan puolet (13) oman joukkueensa maaleista. Hyvää taustatukea on antanut Henna-Riikka Honkanen viidellä (5) osumallaan. On sanomattakin selvää, että Rochi on JyPK:n ykköskohdepelaaja, kun joukkue lähtee hyökkäämään.

– Me keskitymme omiin perusasioihin, eli omaan tekemiseen ja pelisuunnitelmaan kentällä. Tilastot puhuvat puolestaan, eli totta kai Rochin vaarallisuus on huomioitu ja huomioidaan, mutta ei hänen varalleen mitään erityissuunnitelmaa ole tehty, Ketoja vielä taustoittaa.

TPS-JyPK -ottelu on myös mukana Veikkauksen Pitkävedossa, jonka pelikohteet löytyvät osoitteesta: https://www.veikkaus.fi/

TPS-JyPK Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 7.7. klo 17.00 alkaen – tervetuloa!
 

Lisää uutisia