JyPK-ennakko: ”Paikoista pallot maaliin ja oma pää puhtaana – siinä se”

Mukavassa kahden matsin voittoputkessa liitävä TPS pelaa viimeisen rästiottelunsa Naisten liigassa ensi sunnuntaina, kun Mikko Mannisen valmentama Jyväskylän Pallokerho saapuu Turkuun vieraaksi. TPS – JyPK alkaa Urheilupuiston yläkentällä 30.6. klo 16.00.

TPS on osoittanut henkistä lujuutta kaatamalla samoista sijoista tappelevan Tampereen Ilveksen kaksi kertaa peräkkäin. Ensin pelattiin yläkentällä, jossa tasainen vääntö kääntyi kovassa helteessä Jenni Rannuksen maalilla 1-0. Viime keskiviikkona Tepsi joutui Tammelassa altavastaajan asemaan jo 23 sekunnin jälkeen, mutta niin vaan Palloseura jälleen tasoitti ja nousi vielä voittoon asti lukemin 1-3. JyPK joutui puolestaan tyytymään maalittomaan tasapeliin IK Myrania vastaan.

TPS sai keskiviikon Ilves-ottelussa kolme uutta maalintekijää tämän kauden tilastoihin. Sini Laaksosen 1-1-tasoitus ja Emma Santamäen pilkulta pompun kautta junttaama kolmas maali olivat tekijöilleen kauden ensimmäiset. Voittomaalin ampunut Frida Lähteenmäki onnistui iskemään koko liigauransa ensimmäisen osuman. Topparin tontilta laitapakiksi kesken Ilves-ottelun siirretty Lähteenmäki hiipi kuin varkain oikealta laidalta maalitekoon. Hän aavisti hienosti tilanteen ja käytti Ilves-puolustuksen totaalisen hölmöilyn täydellisesti hyväkseen.

– Totta kai se oli tärkeä maali ihan henkilökohtaisestikin ja siirryttiin vielä samalla johtoon. Päätin nousta ja ajattelin, että jos siinä jotain sattuisi ja sain pallon sitten vähän tuurillakin, mutta siitä oli aika helppo laittaa sisään, Lähteenmäki kertaili liigauransa ensimmäistä maalia.

– Kun oltiin ensin tappiolla, sitten noustiin tasoihin ja lopulta vielä ohi, niin kyllähän se buustaa koko joukkueen itseluottamusta hyvällä tavalla. Netta Laasio loukkaantui Tampereella ja mulle tuli pelipaikan vaihto kesken pelin. Toivotaan, että Netta on taas mukana sunnuntaina. Meillä on viimeiset valmistavat treenit lauantaina ja silloin selviää, mikä on sunnuntaina lopullinen pelipaikka, laidalla vai keskellä, Lähteenmäki pohdiskelee.

TPS ja JyPK kohtasivat kuukausi sitten ensimmäisen kerran Jyväskylässä ja lopputuloksena oli 1-1-tasapeli. Raitapaidat nousivat Harjun stadionilla ottelun lisäajalla pisteeseen kiinni, kun pallo kimpoili kulman jälkitilanteessa JyPK:n omasta pelaajasta verkon perille.

– Niiden maali harmittaa vieläkin, koska se peli oli meillä siinä vaiheessa hyvin hallussa. Uskottiin kuitenkin mahdollisuuksiin ihan loppuun asti ja ansaittiin vähintään se tasapelipiste, Lähteenmäki painottaa.

Naisten liigan runkosarjan toisella kierroksella ratkaistaan sarjan lopullinen kastijako ylempään ja alempaan loppusarjaan. TPS on noussut viimeaikaisilla otteillaan vahvasti ylemmän loppusarjan paikkaan kiinni. Sunnuntain JyPK-ottelu näytteleekin tässä kokonaisuudessa todella tärkeää osaa.

– Paikoista pallot maaliin ja oma pää puhtaana, siinä se. Silloin yleensä voitetaan, Lähteenmäki naurahtaa.

– Tuollaisia turhia maaleja niin kuin Ilves teki keskiviikkona heti alkuun, ei saa vaan tulla. Kauden alku on aina vähän hakemista, mutta nyt tuntuu siltä, että kun on aika sama avari ottelusta toiseen, niin ollaan opittu pelaamaan paljon paremmin yhdessä. Sunnuntaina on tosi tärkeä peli, eli kaikki vaan paikan päälle kannustamaan, hän vielä toivottaa.

Lisää uutisia