Serie A:ssa debytoinut Niklas Pyyhtiä elää unelmaansa

Niklas Pyyhtiä

TPS-kasvatti Niklas Pyyhtiä siirtyi viime syksynä Italian Serie A:ssa pelaavaan Bolognaan. Lahjakas keskikenttäpelaaja oli tuolloin vain 17-vuotias.

– Olihan se unelmien täyttymys. Pikkupojasta asti olen unelmoinut, että pääsen ulkomaille pelaamaan, Pyyhtiä kertoo.

Pyyhtiä debytoi Italian pääsarjassa tammikuussa ottelussa Napolia vastaan. Hän oli järjestyksessään 14:s Italian pääsarjassa pelannut suomalainen. Ensimmäisenä suomalaisena Italian pääsarjassa pelasi TPS-legenda Mika Aaltonen – juuri samaisen Bolognan paidassa, jota Pyyhtiäkin nyt edustaa. Niklas Pyyhtiälle ensimmäinen peli Serie A:ssa oli ikimuistoinen hetki.

– Se taisi olla kolmas peli, jossa olin Bolognan edustuksen mukana. Kyllä sitä jo alkoi vähän odotella, että milloin sitä pääsee kentälle. Olihan se sitten tosi hieno kokemus, kun pääsi oikein isolle kentälle pelaamaan, Pyyhtiä tuumaa.

Niklas Pyyhtiä on melkoisesta sporttiperheestä, sillä hänen isoveljensä Mikael Pyyhtiä solmi keväällä NHL-sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa.

– Minäkin pelasin jääkiekkoa johonkin alakoulun puoliväliin asti. Junnuna tuli kyllä pelattua paljon erilaisia pallopelejä, ihan perheen kesken ja muutenkin, Niklas kertoo.

TPS TV tapasi Niklas Pyyhtiän aiemmin kesällä hänen pistäytyessään Turussa kesälomalla. Mitä Niklakselle kuuluu ja miten hän on kotiutunut Italiaan?

Videon toimitus, kuvaus ja editointi: Aleksi Ristimäki
Valokuva: Aleksi Ristimäki

Lisää uutisia