Ria Öling kasvoi Tepsissä maajoukkuepelaajaksi – muistelee lämmöllä TPS-vuosiaan

TPS-paidassa 80 liigaottelua, joissa 61 liigamaalia. Valinta Suomen pääsarjan parhaaksi pelaajaksi. Voittomaali kauden päätösottelussa, kun TPS palasi SM-mitaleille yli 30 vuoden tauon jälkeen. TPS:n riveistä nousu Suomen A-maajoukkueeseen ja sittemmin jo 71 pelattua maaottelua. Ria Ölingiä voi perustellusti tituleerata yhdeksi kaikkien aikojen TPS-pelaajista.

Vaasasta kotoisin oleva Öling saapui Turun Palloseuraan kaudeksi 2014. Hyökkäyspään taituri nousi Tepsissä isoon rooliin. Hänestä kasvoi kotimaan liigan tähtipelaaja, ja ovet aukesivat ansaitusti myös maajoukkueeseen. Öling pelasi Tepsissä neljän kauden ajan ja nykyään hän edustaa Ruotsin pääsarjassa pelaavaa FC Rosengårdia, joka on voittanut Ruotsin mestaruuden kahtena edellisenä vuonna.

TPS TV tapasi Ölingin Helmareiden maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Luvassa on mustavalkoisien huippuhetkien muistelua niin Rian itsensä kertomana kuin arkistomateriaalin säestämänä. Arvaatko, minkä TPS-vuosien pelin Ria nostaa koko uransa parhaaksi peliksi?

Videon toimitus, kuvaus ja editointi: Aleksi Ristimäki

Lisää uutisia