Nikolas Talo siirtyi 16-vuotiaana futisunelmansa perässä Hollantiin

Nikolas Talo

”Pallo oli jalassa koko ajan. Futiksen pelaaminen oli sellaista, mistä nautin ja mitä halusin tehdä koko ajan. Se oli se mun juttu.” Näin kuvailee jalkapalloharrastuksensa alkuaikoja TPS-kasvatti Nikolas Talo, joka ponnisti Tepsistä maailmalle 16-vuotiaana. Keskuspuolustaja Talo siirtyi Hollantiin FC Groningenin nuorisoakatemiaan vuonna 2019.

Kolme Hollannissa vietettyä vuotta ovat kasvattaneet Taloa sekä pelaajana että ihmisenä. – Olen kasvanut pelaajana ja varsinkin ihmisenä. Kun muuttaa ulkomaille niin nuorena, niin kyllä se kehittää ihmisenä todella paljon. Pitää sopeutua uuteen ympäristöön, jossa ei ole entuudestaan tuttuja läheisiä ja kavereita valmiina. En ikinä kadu sitä, että lähdin jo nuorena Hollantiin.

– Futisammattilaisuus on ollut unelmani pikkupojasta lähtien. Periaatteessa sitä pystyy nyt jo toteuttamaan. On se aika hienoa, Talo tuumaa.

FC Groningenin kautta futismaailman huipulle ovat ponnistaneet muun muassa Arjen Robben, Luis Suarez ja Virgil van Dijk. Urallaan Mestarien liigan voittanut ja Hollantia lukuisissa arvokisoissa menestyksekkäästi edustanut Robben palasi kaudeksi 2020–21 päättämään ammattilaisuransa Groningeniin.

– Vaikka Robben jo jäähdytteli, niin oli se siistiä seurata hänenlaisensa huippuammattilaisen treenaamista. Siitä sai muutamia vinkkejä omaankin arkeen. Kyllä Robben oli kaikille meille akatemiapelaajille ja myös edustuksen pelaajille sellainen mittari, jonka tekemistä halusi seurata, Talo kertoo.

TPS TV tapasi Nikolas Talon aiemmin kesällä hänen pistäytyessään Turussa kesälomalla. Minkälaisen tien Nikolas on kulkenut päästäkseen toteuttamaan lapsuuden unelmaansa? Minkälaista aikaa vuodet Hollannissa ovat olleet?

Videon toimitus, kuvaus ja editointi: Aleksi Ristimäki
Valokuva: Aleksi Ristimäki

Lisää uutisia