Jussi Aallon pudotus ratkaisi Tammisaaren taistelun

TPS taisteli kauden toisen voittonsa Jalkapallon Ykkösessä kaatamalla EIF:n Tammisaaren idyllisellä keskuskentällä lukemin 0-1. Ottelun ratkaisijaksi nousi Jussi Aalto, jolle maali oli kauden ensimmäinen. 32-vuotias Aalto oli äärimmäisen helpottunut siitä, että maaliverkot heiluivat vihdoinkin. 81. minuutilla syntynyt voittomaali oli sitä tyypillistä Aaltoa, eli nätti pudotus maalin vasempaan alanurkkaan. Aalto haki edellisessä MP-ottelussa vauhtia vaihtopenkin puolelta. Ilmeisesti penkitys sai vanhan ketun näyttämään sitä todellista osaamistaan.

– Onhan noita tullut harjoiteltua jonkin verran ja nyt meni pitkästä aikaa sisään. Maali ja voitto maistuvat, nyt on mukava ajella kotiin päin, Aalto tunnelmoi tuoreeltaan.

TPS aloitti ottelun erittäin väkevästi. Pallo oli EIF:n repussa jo reilun minuutin jälkeen, mutta maali liputettiin paitsioksi. TPS loi heti perään toisenkin paikan, mutta isännät pääsivät jälleen säikähdyksellä. TPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa aika selvästi ja EIF jotenkin arkaili. Niklas Friberg jysäytti ensimmäisellä puoliajalla vielä ylärimaan, mutta tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

– Puolustettiin hyvin, mutta meidän olisi pitänyt tehdä maali jo avausjaksolla. Olisi ollut helpompaa jatkossa, päävalmentaja Mika Laurikainen totesi.

EIF pääsi peliin mukaan paremmin toisella puoliajalla, mutta kunnon paikoille sekää ei oikein päässyt. TPS teki hyökkäyspäässä kaksi vaihtoa, jotka käänsivät pelin kulun lopullisesti. Jussi Aalto esitti parasta tämän kauden Jussi Aaltoa toisen puoliajan loppupuoliskon ja Albion Ademi toi uutta sähäkkyyttä vasempaan laitaan. Myös laituri Tim Tuomikoski pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa Ykkösessä.

– Jussi Aalto teki ottelun lopussa niitä asioita, joita häneltä odotetaan. Myös Ademi uskaltaa haastaa ja hänen mukanaan tulee aina jotain uutta. Kokonaisuudessa puolustimme erinomaisesti, mutta hyökkäykseen saatiin luovuutta ja terävyyttä vasta lopussa, Laurikainen summasi.

Kokenut Sami Rähmönen oli hakenut myös vauhtia penkin kautta, mutta raivasi tiensä taas avaukseen. Myös Rähmönen myönsi, että pieni koulutusjakso saatoi tehdä ihan hyvää.

– Oli mukava palata avaukseen. Mika muutti tiettyjä asioita MP-peliin ja se päättyi 5-0. Eiköhän se toiminut ihan hyvänä herätyksenä, Rähmönen myönsi.

0-1-maali on nähtävissä TPS TV:stä:
http://tpstv.fi/maali-jussi-aallon-pudotus-ratkaisi-tammisaaren-taistelun/

Lisää uutisia