Juniorit: Valmennuspäällikön kuukausikatsaus – huhtikuu 2023

TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti käy huhtikuun kuukausikatsauksessa tuttuun tapaan läpi menneen kuukauden ajalta maajoukkuevalinnat ja juniorijoukkueiden kuulumiset. Katsauksen kolmantena osiona on tällä kertaa vieraskynäteksti, jonka on kirjoittanut TPS Juniorijalkapallon uusi toiminnanjohtaja Kim Ekroos. Valmennuspäällikön kuukausikatsauksen yhteistyökumppanina toimii TietoAreena.

TietoAreenan kuukauden tarjous

Tietokoneen Tehosiivous: 39,00 € (59,00 €)

TietoAreenan suosituimman huoltotuotteen nimi, Tietokoneen Tehosiivous, perustuu palvelun nopeuteen – lupauksemme on se, että ennen kello 11 tuodun tietokoneen voi hakea pois siivouksesta samana päivänä viimeistään heti kello 16 jälkeen*. Tietokoneen Tehosiivous sisältää turhien tiedostojen poiston, tietoturvan tarkastuksen, havaittujen uhkien poiston, ohjelmistojen päivitykset (selaimet, apuohjelmat kuten Adobe Reader, Java yms.), Windows-päivitysten tarkastuksen, fyysisen puhdistuksen ja suullisen kuntoarvion laitteesta. Tietokoneisiin kerääntyy ajan myötä likaa sormista ja muusta ympäristöstä sekä pölyä – Tietokoneen Tehosiivouksen jälkeen tietokoneesi näyttää kuin uudelta ja voit hyvillä mielin käyttää sekä sisäisiltä että ulkoisilta viruksilta ja lialta puhdistettua konettasi ilman huolta huomisesta. Suullinen kuntoarvio annetaan konetta noutaessa.

Mainitse TPS-yhteistyö huoltoa varatessasi, niin saat Tietokoneen Tehosiivouksen tarjoushintaan.

*Edellyttää että huollossa ei ole ruuhkaa. Aikataulu vahvistetaan huoltoon kirjauksen yhteydessä.

TPS-pelaajat maajoukkueessa

TPS:n toppari Selja Leiwo oli mukana U19-tyttöjen EM-jatkokarsinnassa, jossa Suomi taisteli kisapaikasta aina viimeiseen otteluun asti. Viimeisessä ottelussa turnausemäntä Hollanti oli kuitenkin Pikkuhelmareita vahvempi numeroin 2–0. Leiwo pelasi turnauksen toisessa ottelussa täydet minuutit, kun Suomi kaatoi Bulgarian dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–2.

TPS:n laitapelaaja Silja Jaatinen osallistui Suomen U23-maajoukkueen Eerikkilässä järjestetylle leirille. Kahden päivän tapahtuman pelaajaryhmä koostui pääosin Kansallisen Liigan pelaajista, minkä lisäksi mukana oli muutama Ruotsissa pelaava pelaaja. Leiriryhmän pelaajista TPS-taustaa löytyy myös maalivahti Meri Hämäläiseltä, joka edustaa nykyisin Ilvestä ja Honka-pelaaja Daniela Sandåsilta.

TPS-hyökkääjä Alan Ahmed valittiin mukaan U15-poikien maajoukkueeseen, joka matkaa nyt toukokuussa Kroatiaan kahdeksan maan Vlatko Markovic -turnaukseen. Suomi kohtaa lohkovaiheessa isäntämaan lisäksi Walesin sekä Etelä-Korean – turnauksen neljäs peli on sijoitusottelu. Toisessa lohkossa pelaavat Belgia, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro sekä Slovakia.

TPS:n juniorijoukkueet

Huhtikuussa saatiin käyntiin viimeisetkin kevätkierrokset sarjamuotoisen kilpailutoiminnan osalta. Moni joukkue niin tyttö- kuin poikapuolellakin kamppailee sarjanousuista kohti omien ikäluokkiensa ylintä sarjatasoa. Se on koko seuran tasolla tärkeä tavoite, jotta saamme tarjottua säännöllisesti mahdollisimman kovatasoisia sarjapelejä joukkueillemme.

Kohti nuorisovaihetta tultaessa sarjapaikat ovat monella tavalla myös mittari, joiden kautta voimme rehellisesti arvioida urheilutoimintamme ja pelaajakehityksemme onnistumisia – ei niinkään yksittäisten kausien tai valmentajien osalta, vaan koko seuran tasolla ja nimenomaan pidemmän aikavälin toiminnan seurauksena.

TPS:n joukkueet pelaavat monessa ikäluokassa useampaa kuin yhtä sarjaa. Näin saamme tarjottua kaikille pelaajille sopivan tasoisia ottelutapahtumia kehittymisen mahdollistamiseksi. Onnistuminen yksilöiden huomioimisessa vaatii usein myös yhteistyötä seuramme eri ikäluokkien välillä ja onkin ollut hienoa nähdä, miten valmentajat ovat yhteistyön avulla saaneet välillä haastaviakin tilanteita ratkaistua.

Käännetään katse kohti alkanutta toukokuuta: kannustamme kaikkia TPS-yhteisön jäseniä viimeistään nyt jalkautumaan kenttien laidoille isompien tai pienempien pelureiden otteita katsomaan – matseja on paljon ja futis on aina parasta paikan päällä! Kaikkien TPS Jalkapallon joukkueiden tulevat ottelut löydät Palloliiton tulospalvelusta.

Katsauksen viimeinen osio on tällä kertaa normaalista poikkeava, kun vieraskynähengessä näppäimistöön tarttuu tuore toiminnanjohtajamme Kim Ekroos. Valmennuspäällikön näkökulmasta Kimin rekrytointi oli loistava uutinen – urheiluseurassa tarvitaan valtavasti osaamista ja ammattitaitoa myös hallinnon johtamiseen, jotta kehittyminen myös ydintoiminnassa, eli kentällä ja valmennustyössä, on mahdollista. Asiat eivät tapahdu hetkessä, mutta tärkeää on saada selkeä suunta ja suunnitelma sekä ennen kaikkea ottaa ne ensimmäiset askeleet tavoitteiden suuntaan ja alkaa yksinkertaisesti tekemään!

Miro Varhelahti
valmennuspäällikkö

Vieraskynä – pitkä peli ja luottamuksen voittaminen 

Alkuun kiitokset Mirolle mahdollisuudesta tulla vieraskynäilemään valmennuspäällikön kuukausikatsaukseen, sillä reilu kuukausi aloitukseni jälkeen on jo hyvä kertoa hieman lisää ajatuksistani ja siitä, mitä olen tässä ajassa jo havainnut. Varsinaiset toiminnanjohtajan tilannekatsaukset käynnistyvät ensimmäisellä kirjoituksellani toukokuun lopussa, mutta kuten sanottua, jo nyt on hienoa päästä ääneen tämän vieraskynän myötä. 

Ensimmäiseen reiluun kuukauteen TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtajana on mahtunut jo paljon kohtaamisia, kuultuja ajatuksia, näkemyksiä ja kokemuksia. Ja toki kuukauteen on mahtunut muutenkin seuratyön arki kaikilta osin, mutta mitään odottamatonta ei ole eteen tullut.  

Seurayhteisön kokemuksissa esiin ovat nousseet, roolista riippumatta, johdonmukaisesti samat positiiviset ja negatiiviset asiat; positiivisista löytyy seuran merkitys ja oman lähipiirin, esimerkiksi oman joukkueen toiminta ja ilmapiiri, kun taas negatiivisissa kokemuksissa toistuvat keskeisimpinä lupausten pettäminen ja se, ettei isoa kuvaa tai kunkin omaa roolia osana seuran kokonaisuutta ole avattu. Kaikesta huolimatta toimintamme on sitoutuneiden seuratoimijoidemme ansiosta pysynyt raiteillaan, mutta olemme olleet liian pitkään vailla kirkasta tavoitetta ja yhteistä ymmärrystä, minkä vuoksi laatu ja ihmisten luottamus on kärsinyt.  

TPS Juniorijalkapallon viimeisimmät vuodet ovat olleet haasteellisia, mutta koronan vauhdittaman vaikean jakson jälkeen tilanne saatiin toiminnasta vastaavana johtajana väliaikaisesti työskennelleen Ari Ahon ja hallituksemme johdolla taloudellisesti ja toiminnallisesti vakautettua. Siitä kuuluu heille suuri kiitos. Töitä on kuitenkin edelleen tehtävänä ja paljon, mutta töiden tekemiseen olemme sitoutuneet. Peli, jota pelaamme, on pitkä – valmista ei tule hetkessä, joten kärsivällisyys on valttia. Olemme jo ensimmäisten viikkojen aikana käynnistäneet useita kehitysprosesseja ja -projekteja (mm. kotisivu-uudistus, henkilöstöhallinnon kehittäminen sekä valmentajarekrytointi ja -sopimusprosessin kehittäminen), joiden päämääränä on kehittää toimintaamme ja ennen kaikkea antaa toimijoillemme entistä paremmat edellytykset onnistua tehtävässään. Konkreettisiin toimenpiteisiin ja kehitysprosessien vaiheisiin palaamme tarkemmin kuun loppupuolella tilannekatsauksen muodossa.

Kriittistä joka tapauksessa on, että voitamme pala palalta toimijoidemme luottamuksen ja siinä työssä onnistumme vain pitämällä kiinni lupauksistamme ja olemalla avoimia. 

Kaikissa töissä tulee myös harmaampia päiviä, niin tässäkin. Jokaisena päivänä olen kuitenkin tullut mielelläni tekemään töitä ja laittamaan repsottavia nurkkia yksi kerrallaan ojennukseen. Yksin en siinä kuitenkaan onnistu, joten kiitos juuri Sinulle, kun olet mukana tässä työssä, jota tämän yhteisön eteen teemme. 

Tsemiä kentille ja niiden laidoille. Palaamme kirjoitusten merkeissä asiaan muutaman viikon kuluttua.

Kim Ekroos
toiminnanjohtaja

Lisää uutisia