Juniorit: Miro Varhelahti on TPS:n uusi valmennuspäällikkö

TPS Jalkapallon uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Miro Varhelahti, 33. Varhelahti ja TPS ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy optio jatkosta.

TPS käynnisti syksyllä rekrytointiprosessin uuden profiilin valmennuspäällikön löytämiseksi. Seuran junioriorganisaation avaintehtävään haluttiin löytää moderni, yhteistyökykyinen ja ihmisläheinen johtaja. TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen on vakuuttunut, että valinta kohdistui oikeaan henkilöön.

– Valmennuspäällikön tehtävä on tukea seuratoimijoita, jotka tekevät töitä pelaajien ja TPS:n eteen. Henkilöjohtaminen tulee korostumaan uuden valmennuspäällikön työssä. Juuri siksi olen erittäin tyytyväinen, että saimme Miron valmennuspäälliköksemme. Ihmisenä Miro on juuri sellainen, jollaista tähän tehtävään haettiin, sanoo Laurikainen.

Miro Varhelahti on toiminut viimeiset kaksi vuotta TPS:n talenttivalmentajana. UEFA A -valmentajakoulutuksen ja valmentajan ammattitutkinnon suorittanut Varhelahti on aiemmin työskennellyt FC Jazzissa valmennuspäällikkönä, talenttivalmentajana ja miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Ennen siirtymistään päätoimiseksi valmentajaksi Varhelahti opiskeli Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa ja työskenteli erityisopettajana.

– Olen viimeiset 6–7 vuotta tehnyt tiiviisti töitä pelaajakehityksen ympärillä sekä talenttivalmentajana että valmennuspäällikkönä. Olen ollut mukana myös poikamaajoukkueiden toiminnassa ja päässyt sitä kautta näkemään kilpailun tason. Koen, että minulla on hyvä pohja lähteä tekemään valmennuspäällikön työtä, Varhelahti sanoo.

Valmennuspäällikön tärkein työtehtävä on seuran juniorivalmentajien ohjaus ja tukeminen. Miro Varhelahti näkee, että nykypäivän urheiluseurajohtamisessa korostuu johtamisen ihmislähtöisyys.

– Johtamisen pitää olla tiedolla johtamista, mutta ihmisten kautta. Meidän pitää pystyä johtamaan meidän valmennustoimintaamme paremmin ja tukea juniorivalmentajiamme enemmän. Yritämme luoda sellaiset mallit, joiden mukaisesti työskentelemällä saamme enemmän irti ihmisistä. Avainasia on, että teemme enemmän yhdessä, Varhelahti toteaa.

Varhelahti aloittaa TPS Jalkapallon valmennuspäällikön työt 1. joulukuuta. Varhelahti jatkaa myös talenttivalmentajan työtään seurassa aiemman sopimuksen mukaisesti kuluvan vuoden loppuun asti.

Katso video ja tutustu Miro Varhelahteen tarkemmin.

Lisää uutisia