Juniorit: Merdan Mahmud on TPS:n P17-juniorien uusi vastuuvalmentaja

Turun Palloseuran P17-juniorien uudeksi vastuuvalmentajaksi on valittu Merdan Mahmud. Mahmud ja TPS ovat solmineet 2+1-vuotisen valmentajasopimuksen. Mahmud aloittaa työt Tepsissä marraskuun alussa.

Merdan Mahmudilla, 34, on 15 vuoden mittainen yhtäjaksoinen valmentajakokemus. Viimeksi hän on toiminut Kaarinan Poikien miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Saimme sellaisen valmentajan, jollaista haimmekin. Haimme paitsi hyvää ammattilaista niin myös arvomaailmaltaan hyvää valmentajaa, ja Mahmud täyttää nämä kriteerit erinomaisesti, sanoo TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen.

B-junioreista on nykyään muodostunut suomalaisen juniorijalkapalloilun tärkein ikäluokka, jolla on tärkeä rooli pelaajakehityksessä kohti edustusjoukkuetta ja futisammattilaisuutta. Kuluvalla kaudella TPS:n P17-joukkue on ollut Turun ainoa B-juniorien SM-sarjassa pelaava joukkue. Mahmud uskoo, että hänellä on valmentajana paljon annettavaa motivoituneille nuorille pelaajille.

– Olen valmennusurallani nähnyt vähän jokaista ikäryhmää ja valmentanut myös edustusjoukkuetasolla. Kokemukseni kautta tiedän, mistä pelaajat lähtevät liikkeelle ja mihin he ovat urallaan matkalla, Mahmud sanoo.

TPS:n P17-ikäluokkaa valmensi aina viime vuoteen asti edesmennyt pelaaja- ja valmentajalegenda Kim Suominen. Merdan Mahmud on valmentajauransa aikana ehtinyt työskentelemään yhdessä Suomisen kanssa, joka toimi TPS:n P17-juniorien vastuuvalmentajana kymmenen vuoden ajan.

– On kunnia-asia saada toimia Kim Suomisen hienon työn jatkajana. Valmentajana haluan tuoda oman intohimoni esiin työssäni. Minulle on tärkeää, että treeneissä on hauskaa, mutta siitä huolimatta korkea vaatimustaso. Olen saanut palautetta, että olen hyvä yhdistämään nämä kaksi asiaa, Mahmud kertoo.

Katso videohaastattelu ja tutustu Merdan Mahmudiin tarkemmin.

Lisää uutisia