Juniorit: Lasse Karlsson ja Jukka-Pekka Perälä valittiin TPS:n lapsuusvaiheen vastuuvalmentajiksi

TPS Jalkapallo pyrkii aktiivisesti kehittämään seuran junioritoimintaa. Yksi konkreettinen ja merkittävä kehitysaskel on, että TPS on palkannut Lasse Karlssonin ja Jukka-Pekka Perälän seuran lapsuusvaiheen vastuuvalmentajiksi. Karlsson ja Perälä ottavat haltuun seuran kolme nuorinta juniori-ikäluokkaa.

– On loistava juttu, että meillä on lapsuusvaiheessa Karlssonin ja Perälän kaltaiset huippuammattilaiset. He ovat lasten valmennuksessa huipputekijöitä tämän kaupungin ja jopa koko Suomen mittakaavassa. Panostuksemme lapsuusvaiheen valmennukseen tulee kasvamaan tulevina vuosina, sanoo TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen.

Karlsson ja Perälä saavat lapsuusvaiheen valmennustehtäviin avukseen huipputiimin jalkapallo-osaajia. Valmennustiimissä ovat mukana Kasper Hämäläinen, Paolo RoosSeveri LaitinenTeemu IngiVeikka Jalava, Aleksi Penttilä ja Toni Kulikoff.

Lasse Karlsson ja Jukka-Pekka Perälä ovat molemmat kokeneita, pitkän linjan valmentajia, jotka ovat erikoistuneet lasten valmennukseen. Kummallakin on yli 15 vuoden mittainen kokemus juniorivalmentamisesta, minkä myötä he tiedostavat, että lasten valmennus on kokonaan oma maailmansa.

– Pitää muistaa, että pienten lasten maailma ei ole samanlainen kuin teini-ikäisten tai aikuisten jalkapalloilijoiden. Pyrin tekemään harjoituksista sellaisia, että siellä on hauskaa, mutta silti mennään täysillä ja tosissaan, Perälä kertoo.

– Lasten valmentaminen on todella hauskaa. Lapsilla ei ole sellaista menestymisen stressiä. Valmentajana on hienoa nähdä nuorten pelaajien kasvavan ja kehittyvän, Karlsson sanoo.

Pienten lasten valmentajilta kysytään kykyä olla hauska, vaativa ja motivoiva.

– Se lähtee siitä, että valmentaja eläytyy mukaan harjoituksiin. Lapset innostuvat siitä, jos he huomaavat, että me valmentajat välitämme siitä, millaisia heidän suorituksensa ovat, Perälä näkee.

Karlsson ja Perälä ovat kumpikin arvostettuja lapsuusvaiheen valmentajia, jotka ovat saaneet myös seurayhteisön ulkopuolelta tunnustusta hyvästä työstään. Karlsson palkittiin viime keväänä Suomen Palloliiton Läntisen alueen Vuoden lasten valmentajana. Perälä puolestaan vastaanotti vuonna 2018 Veikkauksen Respect-palkinnon ansiokkaasta liikuntakasvatustyöstä.

Katso video ja tutustu tarkemmin Lasse Karlssoniin ja Jukka-Pekka Perälään.

Lisää uutisia