Julius Perälä valittiin U18-maajoukkueen Baltic Cup -turnaukseen

Suomen U18-ikäluokan (s. 2001) maajoukkue jatkaa valmistautumistaan kohti marraskuussa pelattavia EM-karsintoja. Tähän valmistautumiseen kuuluu olennaisena osana kesäkuun alussa Virossa pelattava Baltic Cup, jossa vastaan asettuvat Viro, Latvia ja Liettua. Suomen päävalmentaja Kai Nyyssönen on nimennyt turnaukseen 20 pelaajan joukkueensa. TPS:n pelaajista turnaukseen lähtee laitapuolustaja Julius Perälä. 17-vuotias Perälä on pelannut alkukauden vuokrasopimuksella Jalkapallon Kakkosessa Rauman Pallo-Iirojen riveissä.

 – Olen tyytyväinen joukkueeseen, Baltic Cup on hyvä paikka tarkastaa pelaajien suhteen, missä kukin menee. Joukkueesa on pelaajia on ulkomailta ja Suomesta Veikkausliigasta Kakkoseen. Lähdemme kehittämään peliämme, se on selvä asia. Haluamme olla jokaisessa ottelussa vahvasti mukana ja voittaa. Yksikään näistä peleistä ei tule olemaan helppo ja aikataulu on tiukka. Tapahtuma on pelipainotteinen, harjoittelulle ei jää paljon aikaa, Nyyssönen muistuttaa.

Suomen U18-ikäluokan pojat olivat edellisen kerran koolla maaliskuussa, kun joukkue kohtasi Montenegron vieraissa tuplamaaottelussa. Lopputuloksiksi kirjattiin silloin 2-2-tasapeli ja 1-2-tappio.

– Montenegro-ottelut olivat meille haastavia. Johdimme molempia 1-0 ja meillä ei ollut mitään hätää. On tärkeää, kuinka pelaamme johtoasemassa. Päästimme molemmissa peleissä kaksi maalia, se on paljon. Olimme se joukkue, joka piti enemmän palloa, mutta olennaista on missä ja kuinka pelaamme tilanteenvaihdot. Toivon, että pääsemme hallitsemaan palloa Baltic cupissa vastustajan kenttäpuoliskolla ja että kenttätasapainomme on tilanteenvaihdoissa kunnossa. Luonnonurmi alustana maaliskuussa oli vielä haasteellisempi, nyt ei enää, Nyyssonen tietää

Suomen valmennus on käyttänyt maaliskuun leirin jälkeen aikansa tarkasti Suomen pelaajien seurantaan. Nuorten maajoukkuevalmentajat eivät pääse usein vierailemaan pelaajien luona ulkomailla, mutta Nyyssönen toteaa sen olevan tavoite tulevaisuudessa. Esimerkiksi Tanska olisi tällä hetkellä mielenkiintoinen kohde.

 – Videoiden saanti ei ole aina helppoa ulkomailta tai esimerkiksi Suomen Kakkosesta. Teemme sen eteen paljon töitä, se on tärkeää ja saamme hyvin tukea pelaajilta itseltään. Viimeisen kahden viikon aikana ennen turnausta kiinnitämme sitten enemmän huomiota vastustajiin. EM-karsinnat ovat tietysti eri asia, mutta näin toimimme muissa maaotteluissa ja turnauksissa, Nyyssönen vielä taustoittaa.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa marraskuussa Tanskan, Ranskan ja Färsaaret. Miniturnaus pelataan Tanskassa.

Baltic Cupin otteluohjelma Suomen osalta:
 
To 6.6. klo 18.00 Viro-Suomi, Tartto
Pe 7.6. klo 15.00 Suomi-Latvia, Võru
Su 9.6. klo 13.00 Liettua-Suomi, Tartto

Lisää uutisia