Julia Tunturi sai arvostetun Kesko-stipendin

TPS:n naisten liigajoukkueen keskikenttäpelaaja Julia Tunturi palkittiin eilen valtakunnallisella Kesko-stipendillä. Keskon hallitus myönsi nyt 26. kerran stipendejä lahjakkaille nuorille urheilijoille ja taideaineiden opiskelijoille.

Kesko-stipendin sai 25 nuorta urheilijalupausta ja 16 taidealan opiskelijaa eri puolilta Suomea. Stipendienjakotilaisuus järjestettiin Keskon päätoimitalossa Katajanokalla Helsingissä keskiviikkona.

Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa lumilautailija Peetu Piiroinen, taitoluistelijat Laura Lepistö ja Kiira Korpi, yhdistetyn hiihtäjä Anssi Koivuranta, elokuvaohjaaja Zaida Bergroth sekä näyttelijä Aku Hirviniemi.

17-vuotias Tunturi pelaa tällä hetkellä TPS:n liigajoukkueen riveissä. Tunturi on pelannut jalkapalloa koko elämänsä ja hän oppi pienenä potkimaan palloa ennen kuin osasi vielä kunnolla kävelläkään.

Tunturin mielestä hänen parhain saavutuksensa tähänastisella uralla on ollut hänen ikäluokkansa Suomen maajoukkueen pääsy EM-jatkokarsintoihin. Myös Tunturin tulevaisuuden suunnitelmat ovat varsin selvät. Ensi syksynä olisi tarkoitus päästä mukaan oman ikäluokan EM-lopputurnaukseen. Viimeisessä TPS:n liigaottelussa voittomaalin tehnyt Tunturi tähtää tulevaisuudessa ulkomaiden kentille.

– Haaveenani on päästä pelaamaan ulkomaille joko Yhdysvaltoihin tai Ruotsiin, joissa pelataan vieläkin parempaa jalkapalloa, Tunturi haaveilee.

Stipendirahat Tunturi laittaa säästöön ensi vuotta varten ja sitten ne sijoitetaan joko ikiomaan autoon tai ulkomaan matkaan.

Lämpimät onnittelut Julialle!

Lisää uutisia