Juho Lähteen puskuissa tänään kolmen pisteen taika

Kolmas kerta toden sanoo tapahtui tänään kirjaimellisesti Veritas Stadionin pimentyvässä perjantai-illassa. TPS nimittäin kaatoi FF Jaron vihdoinkin tällä kaudella yhden kotitappion ja vierastasapelin jälkeen. TPS:n 2-1-voiton ehdoton takuumies ja pääarkkitehti oli joukkueen keskikentän puurtaja, Juho Lähde. Kaksikymppinen Lähde ei ollut todellakaan tänäänkään kentän pisimipiä pelaajia, mutta niin vaan hänen puskuistaan syntyivät ottelun molemmat TPS-maalit.

TPS-sankari joutui jättämään kentän kuitenkin jo 61. minuutin kohdalla, kun vanha jalkavamma muistutti olemassaolostaan. Lähde puski pallot Jaron verkkoon 27. ja 39. minuutin kohdilla. Niiden välissä Jaron Papa Niang ehti tasoittaa ottelun 33. minuutin kohdalla.

– Eipä ole ennen tullut tehtyä päällä maaleja Veikkausliigassa, eikä noita maaleja nyt ole muutenkaan liikaa tullut. Ensimmäisessä Urosen Jere taisteli pallon ja antoi loistavan matalan syötön. Syöksyin tilanteeseen ja sain päällä muutettua sopivasti suuntaa, vaatimaton TPS-sankari herkutteli.

– Toisessa maalissa Pennasen Pete latasi ylähirteen ja pääsin paluupalloon pääni kanssa väliin, hän jatkoi.

TPS:n maalissa debytoi Lähteen kanssa samaa vuoden 1991 ikäluokkaa oleva Olli Lehtilä. Nuoren miehen itseluottamus koheni takuuvarmasti voiton myötä. Niangin iskemä tasoitus täytti ehkä helpolta, mutta inhottava maata nuollut kierteinen veto painui puoliksi maskista sisään.

Lähteen jälkimmäinen pusku aiheutti Jaro-leirissä melkoisen myrskyn. Pietarsaarelaisten aina tyylikkäästi esiintyvä päävalmentaja Alexei Eremenko näki Pennasen vedon painuneen maalin yläputkeen Roope Riskin käden kautta.

– Näin, että pallo osui TPS-pelaajan käteen. En minä nähnyt kuka hän oli, mutta erotan kyllä Jaron punaisen ja TPS:n mustavalkoraidallisen paidan, Jaro-koutsi manasi.

TPS-luotsi Marko Rajamäki ei halunnut ottaa kantaa asiaan, koska ei nähnyt kunnolla tilannetta. Niin tai näin, TPS:n ilta oli kolmen pisteen arvoinen ja jopa mitali on edelleen haarukassa. JJK on nyt kahden pisteen, ja FC Inter neljän pinnan päässä, tosin ottelun vähemmän pelanneina.

– Sen näkee varmaan ottelun DVD:ltä. En minä osaa sanoa asiaan ennen sitä mitään. Meillä on aina välillä näitä voittavia ikäluokkia. Niiden ikäluokkien poikia, jotka ovat tottuneet voittamaan näitä pelejä. Lähteen Juho edustaa vuoden 1991 ikäluokkaa, kuten Roope Riskikin. Jostain syystä nämä kaverit vastuuta saadessaan pystyvät kääntämään näitä pelejä. Tänään pelattiin ehkä enemmän tuloksesta kuin tyylipisteistä, Rajamäki myönsi.

– Totta kai me haluttiin pitää palloa enemmän, kuin ehkä pidettiin, mutta Jaro on todella vaarallinen vastustaja. He hyökkäävät systemaattisesti ja kaverit tietävät mitä tehdä ja minne palloa pistetään. Voitto oli tänään erittäin arvokas, Rajamäki kiitteli joukkuettaan.

– Pelasimme hyvää ja kaunista jalkapalloa ja hallitsimme mielestäni peliä, mutta maalinteko ei valitettavasti onnistunut ja tuloksellisesti käteen ei jäänyt mitään, Eremenko vielä harmitteli.

Eremenkon tuskan ja sanoman ymmärtää, sillä se on ollut valitettavan tuttu virsi välillä myös TPS-leirin keskuudessa.

Lisää uutisia