Juho Lähde iski Pikkuhuuhkajat johtoon

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue taisteli pisteen 1-1tsapalillä Ukrainalta Sevastopolissa 1-1-tuloksella. TPS:n Juho Lähde vei vieraat johtoon jo ottelin 5. minuutilla, mutta Suomen urakkaa hankaloitti Roope Riskin tahaton ulosajo.

Suomi sai otteluun todellisen unelma-alun. Isäntämaan taivas synkkeni kellon raksuttaessa siis kohti viidettä minuuttia. Ukraina purki TPS:n Petteri Pennasen kulman, mutta Lähde oli haukkana paikalla ja hän nappasi pallon 16 metrin takaa. Lähde otti muutaman kosketuksen pallon ja latasi sen rankkarialueen rajalta tyylikkäästi alanurkkaan.

14. minuutin kohdalla isäntien riesana hääri Roope Riski, joka latasi vaemmalta tulisesti. Pallo painui vain hieman ohi taka-alakulmasta. Ukraina pääsi ottelun edetessä paremmin ja paremmin peliin mukaan.

Suomalaisten urakka hankaloitui huomattavasti 36. minuutin kohdalla, kun Riskin jalka nousi korkealle ja osui Ukrainan Igor Plastunin kasvoihin. Roope sai maistaa suoraa punaista. Suomi pääsi kuitenkin tauolle johtoasemista.

Ukrainan tasoitus syntyi vasta 76. minuutilla. Vaihdosta sisään tullut Pylyp Budkivskiy sai kulmapotkusta koipeaan väliin ja pallo painui maalinedustan pelaajamuurin läpi alakulmaan. 79. minuutin kohdalla kentälle juoksi jo illan neljäs TPS-pelaaja, Juho Lehtonen.

Suomi taisteli raivoisasti viimeisen vartin, kun isännät hakivat väkisin karsintojen ensimmäistä voittoaan. Suomen ja Fulham FC:n akatemian maalivahti Jesse Joronen oli kuitenkin se viimeinen lukko, johon Ukrainan johtoyritykset kilpistyivät.

– Olen todella tyytyväinen kahteen asiaan. Ensiksikin siihen miten peli alkoi. Loimme paikkoja ja tekeminen oli hyvää ja terävää. Parasta mitä olemme tehneet. Toinen oli taistelu ja maltti, jolla hoidimme pelin loppuun punaisen kortin jälkeen. Se oli älyttömän loistavaa, päävalmentaja Mika Laurikainen hehkutti SPL:n sivuilla.

– Ukraina oli odotetun lainen, eli todella nopea joukkue. Ottelun loppuajat olivat kauhunsekaisia. Saimme kuitenkin säilytettyä maltin. Ukraina on todella hyvä jengi. Ihmetellä täytyy, että heillä on nyt kolmesta pelistä vain kaksi pistettä. Juhon maali oli tietysti hieno, mutta nostaisin Jesse Jorosen suorituksen esille. Hän otti muutamia todella hyviä torjuntoja ja pelasi erinomaisen maalivahtipelin.

Suomi jatkaa karsintojaan kesäkuussa Slovenian vieraana. Roope Riski saa suorasta punaisesta kortista kahden ottelun pelikiellon. Myös Pennasen korttitili täyttyi.

Suomen kokoonpano:

Jesse Joronen
Mikko Sumusalo
Tero Mäntylä
Timi Lahti
Tuomas Rannankari
Juho Lähde ->> 90. Denis Abdulahi
Joni Kauko var.
Duarte Tammilehto
Petteri Pennanen var. ->> 72. Juuso Simpanen
Lauri Dalla Valle ->> 79. Juho Lehtonen
Roope Riski UA

Lisää uutisia