Juha Reini nimitettiin FC TPS Turku Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi

FC TPS Turku Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Juha Reinin. Hän seuraa tehtävässään Marco Casagrandea, joka siirtyy Suomen Palloliiton pääsihteeriksi elokuussa 2013. 38-vuotias Reini aloittaa uudessa toimessaan 1.8.2013.

– Haluan välittää kaikkien tepsiläisten kiitokset Marco Casagrandelle, joka siirtyy nyt johtamaan suomalaista jalkapalloa kattojärjestön tasolta. Casan koko henkilöhistoria huomioiden, hän on jo nyt tehnyt poikkeuksellisen menestyksekkään uran suomalaisen jalkapalloilun hyväksi. On luonnollista, että vastuunkantajat vaihtuvat ja uskomme vakaasti, että olemme saaneet parhaan mahdollisen jatkajan TPS jalkapallon johtoon. Juha Reini tuo koko tähän organisaatioon taas uutta energiaa ja osaamista. Uskommekin, että hänellä on paljon uutta annettavaa niin olemassa olevien, kuin potentiaalisten uusien yhteistyökumppaneidemme suuntaan, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jyrki Kurokallio painottaa.

– Haluan kehittää tätä suomalaista jalkapalloa seuratasolla ja olen äärimmäisen otettu siitä, että TPS valitsi juuri minut tähän vaativaan tehtävään. TPS on perinteinen, mutta myös moderni jalkapalloseura. TPS haluaa hyödyntää oman juniorityönsä kasvatteja, mutta olla samalla myös menestyvä kasvattajaseura ja se on linjana juuri oikea. Otan tämän uuden tehtäväni nöyränä, mutta samalla innokkaana vastaan, ja teen varmasti kaikkeni tämän seuran kehittämisen eteen, Juha Reini lupaa.

Kokkolalaislähtöinen Reini on toiminut viime vuodet yrittäjänä sekä pelaajakonsulttina. Hän on auttanut useita suomalaispelaajia kansainvälisille kentille viime vuosina. Vaasan Palloseuran urheilutoimenjohtajana hän toimi vuosina 2008-2009. Reini muistetaan myös YLE Urheilun jalkapallon asiantuntijana.

– Reini tuntee suomalaisen jalkapallokentän ja hänen kontaktiverkostonsa on erittäin laaja myös maamme rajojen ulkopuolelle. TPS jatkaa menestyvänä kasvattajaseurana ja Juha Reini on henkilönä varmasti paras mahdollinen valinta kehittämään tätä TPS:n strategiaa, puheenjohtaja Kurokallio vielä korostaa.

Juha Reini debytoi pelaajana Veikkausliigassa kaudella 1996 VPS:n paidassa. Hän voitti seuransa riveissä tuolloin kaksi perättäistä SM-hopeaa. Vaasasta hän siirtyi belgialaisen KRC Genkin riveihin vuonna 1998, jonka luottopuolustajana hän jatkoi vuoteen 2002 asti. Sen jälkeen Belgia vaihtui sen naapurimaa Hollanniksi ja uudeksi seuraksi valikoitui AZ Alkmaar. Kansainvälinen pelaajaura jatkui aina vuoteen 2006 asti ja palasi sen jälkeen Reini palasi kotikaupunkiinsa Kokkolaan. Hän kuului parhaina pelivuosinaan myös Suomen A-maajoukkueen vakiokalustoon ja Huuhkajissa pelejä kertyi yhteensä 23. Reinin pelaajaura päättyi syksyllä 2006 oman kasvattajaseuran KPV:n paidassa Suomen Cupin finaaliin HJK:ta vastaan.

Lisää uutisia