Joulukuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Eveliina Samppa

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Joulukuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Eveliina Samppa. Eveliina toimii joukkueenjohtajana Tepsin 2010-syntyneiden poikien joukkueessa. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Eveliinan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet valinnalle:

”Eve on luotettava, mukava ja ahkera tyyppi – kaiken kaikkiaan loistava taustavoima P2010-joukkueessa.”

”Suuren joukkueen käytännönläheinen jojo.”

”Hoitaa loistavasti TPS:n P2010-joukkueen asioita.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Eveliina Samppa, Tepsin 2010-syntyneiden poikien joukkueen joukkueenjohtaja. Olen ollut mukana nyt kolmen vuoden ajan.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Se tapahtui oikeastaan puoliksi vahingossa. Vanha joukkueenjohtaja siirtyi poikansa perässä toiseen joukkueeseen, ja yhden toisen vanhemman piti sitten ottaa joukkueenjohtajan tehtävä ja minun tulla hänelle siihen vähän niin kuin apukädeksi. Sitten se tilanne kääntyikin niin päin, että minusta tuli joukkueenjohtaja.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Tehtävänkuva on aika monipuolinen. On yhteydenpitoa juniorien vanhempiin, valmentajiin ja taloudenhoitajiin. Peli- ja turnausreissujen järjestelytöitä, aikataulun päivitystä Myclubiin, Palloliiton tulospalvelun tietojen ylläpitoa ja kaikenlaista muuta pientä. Tärkein juttu varmaan on toimia linkkinä vanhempien ja valmentajien välillä ja pitää heidät ajan tasalla asioista.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Aluksi tämä oli aika haastavaa, kun edellinen joukkueenjohtaja siirtyi meiltä pois ja itse tulin ihan uutena näihin hommiin. Paljon uutta opittavaa tuli nopeaan tahtiin, mutta ihan hyvin siitä selvittiin. On ollut kiva huomata, että on päässyt joukkuetoimintaan ja lajiin tavallaan uudella tavalla sisälle tässä roolissa. Olen itsekin aikanaan harrastanut jalkapalloa, niin on ollut kiva päästä kuulemaan valmentajien ajatuksia pelisuunnitelmasta ja sitten päästä näkemään, kun lapset sitä toteuttavat kentällä.

– Parasta on varmaan se, kun huomaa, että ihmiset luottavat minuun. Tässä tuntee kuuluvansa samanhenkiseen joukkoon.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Aluksi TPS oli minulle seura, jossa lapseni harrasti jalkapalloa. Nyt kun on enemmän päässyt tähän toimintaan sisälle, niin mielestäni TPS on tosi luotettava seura. Seurassa on tietyt raamit toiminnalle, mikä luo luotettavuuden ja turvallisuuden tunnetta.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Olen aikanaan harrastanut kymmenisen vuotta jalkapallo Turun Pyrkivässä. Lopetin pelaamisen noin 15-vuotiaana. Nyt oma lapseni on noin seitsemän kahdeksan vuotta harrastanut jalkapalloa, ensin Turun Nappulaliigassa ja nyt viime vuodet Tepsissä.

– Jalkapallo on tosi mielenkiintoinen laji. Nyt kun pojat ovat jo vähän vanhempia, niin peliin tulee jo enemmän taktisia juttuja mukaan. Valmentaja Petri Haapasalo kertoo pelipalavereissa, miksi asioita kentällä tehdään tietyllä tavalla ja mitä sillä haetaan. On tosi kiva nähdä, kun lapset oppivat uutta ja valmentajan puhumat asiat siirtyvät käytäntöön kentälle.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tämä antaa paljon, mutta toki myös ottaa. Ei voi sanoa, etteikö joutuisi töitä tekemään. Kuitenkin, kun ympärillä on hyvä porukka, niin yksittäisen ihmisen työmäärä ei kasva liian suureksi. Tässä pääsee mukaan yhteisöön ja kokemaan hienoja juttuja yhdessä. Jos on joskus aikanaan itse pelannut jalkapalloa, niin kyllä tämä on jo ihan lajin itsensä kannalta tosi mielenkiintoista seurata juniorien joukkuepelin kehittymistä ja nähdä, kun lapset oppivat uusia juttuja.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Eveliina!

Lisää uutisia