Jonni Peräaho jatkaa TPS:ssä – maalivahti Santeri Aaltonen siirtyy Turkuun Hakasta

Veikkausliigakauteen valmistautuva TPS on solminut kauden 2020 kattavat sopimukset keskikenttäpelaaja Jonni Peräahon sekä maalivahti Santeri Aaltosen kanssa.

25-vuotias Peräaho aloittaa TPS:n edustusjoukkueessa nyt jo kuudennen kautensa. Keskikentällä puolustavassa roolissa tai puolustuksen laidassa parhaiten viihtyvä Peräaho aloitti TPS:ssä Ykkösen kaudella 2015. Hän pelasi menneellä kaudella Ykkösessä yhteensä 16 ottelua sekä kaksi liigakarsintaottelua päälle. Peräaho pelasi kaudella 2018 TPS:n riveissä myös Veikkausliigassa 25 ottelua ja viimeisteli niissä yhden maalin.

– Jonni on seuran monivuotinen luottopelaaja. Viime kausi oli vähän rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä. Hän on erittäin monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös eri pelipaikoilla. Jonni on väsymätön työntekijä, jonka konehuone on kunnossa ja jalat käyvät, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tietää.

Maalivahti Santeri Aaltonen siirtyy TPS:n riveihin Ykkösen viime kaudella voittaneesta FC Hakasta. Hän pelasi valkeakoskelaisjoukkueessa yhteensä 15 Ykkösen ottelua. 26-vuotias Aaltonen on alun perin SalPa:n kasvatteja, mutta hän on edustanut urallaan myös BK-46:tta sekä EIF:iä. Aaltonen on pelannut juniorivuosinaan myös viisi poikien maaottelua.

– Santeri on minulle tuttu maalivahti jo Salon ajoilta. Spesialiteettina on todella painava jalka ja se on pelinavaamisessa se ykkösjuttu. Me tiedämme Santerin tason, hän pelasi viime kaudella Hakassa hienon kauden. Tiedän, että meillä on nyt sellainen maalivahtikaksikko, jolla on hyvä lähteä Veikkausliigaan pelaamaan, Pikkarainen uskoo.

Jonni Peräahon kummiyritys kaudella 2020 on Felt Bicycles.

Santeri Aaltosen kummiyritys kaudella 2020 on Silja Line.

TPS:n sopimuspelaajat kaudelle 2020: (tilanne 5.12.2019)

Maalivahdit: Jere Koponen ja Santeri Aaltonen.
Kenttäpelaajat: Eliécer Espinosa, Aldayr Hernández, Jesper Karlsson, Juho Lähde, Alim Moundi, Albijon Muzaci, Jonni Peräaho, Juhani Pikkarainen, Jami Siirtola ja Mika Ääritalo.

Lisää uutisia