Jonatan Johansson jatkaa TPS:n päävalmentajana – suora liiganousu juhlavuoden tavoitteeksi

Jalkapallon Ykkösessä kolmanneksi jäänyt TPS luottaa samoihin valmentajiin kuin kaudella 2021. TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Jonatan Johansson ja hänen apuvalmentajanaan Jon Daly. Molemmat jatkavat seuran palveluksessa kauden 2022 kattavilla sopimuksilla.

Johanssonin sopimuksessa oli optio kaudesta 2022 ja TPS:n seurajohto käytti sen syyskuun lopulla. Päävalmentaja Johanssonin toiveesta sopimus julkaistaan vasta nyt kauden päättymisen jälkeen, koska joukkueen työrauhaa ei haluttu häiritä kesken kauden sopimusuutisilla.

Johanssonin kontaktien avulla viime kauden jälkeen Suomeen tullut Daly solmi kokonaan uuden jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Daly jatkaa menneen kauden tapaan myös TPS:n reservijoukkueen päävalmentajana.

– Turun Palloseura täyttää ensi vuonna sata vuotta. Juhlavuoden tavoite on strategiamme mukaisesti edelleen nousu Veikkausliigaan. Kauden 2021 epäonnistuminen ei tätä tavoitetta luonnollisestikaan muuta. Nousutavoite edellyttää kuitenkin sitä, että me kokoamme kilpailukykyisen joukkueen, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä taustoittaa.

– Viime kauden perusteella on selvää, että myös joukkueessa tarvitaan muutoksia. Osa nykyisistä pelaajista jatkaa uraansa muualla ja kartoitus uusien pelaajien hankkimiseksi on jo käynnistetty. Tavoitteena on, että joukkueen runko olisi valmis hyvissä ajoin. Viime kauden analysointi on vielä kesken ja sen vuoksi myöskään suunnitelmamme eivät ole vielä kaikilta osin täsmentyneet. Tulemme tiedottamaan kautta 2022 koskevista asioista laajemmin lähiviikkoina, Kytölä lupaa.

100-vuotisjuhlavuoteensa valmistautuvan TPS:n viime kauden tavoitteena oli paluu Veikkausliigaan, mutta joukkue jäi Ykkösen ylemmän loppusarjan kalkkiviivoilla kolmanneksi.

– Viime kauden alku oli todella vaikea, jonka jälkeen saimme pelimme kulkemaan ja nousimme jo sarjan kärkipaikalle. Paras vire katosi kuitenkin juuri ennen viimeisiä ratkaisupelejä ja epäonnistuimme näin kauden päätavoitteessamme. Olemme analysoineet loppukauden tapahtumia ja siinä oli myös henkimaailman asioista kyse, Johansson tietää.

– Olemme kiitollisia, että saimme seurajohdolta mandaatin jatkaa työtämme. Uuden joukkueen rakentaminen pitää aloittaa hyvissä ajoin, sillä on aivan ratkaiseva merkitys lopputuloksen suhteen. Kaudelle 2022 on vain yksi tavoite, suora nousu Veikkausliigaan. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa marraskuun lopussa ja lähdemme silloin valmistamaan joukkuetta kohti yhteistä päämäärää, Johansson paaluttaa.

TPS on pelannut viimeiset kahdeksan kautta joko Veikkausliigan häntäpäässä tai Ykkösen kärkipäässä. Joukkue on pudonnut, karsinut tai noussut näistä kuutena kautena. Toimitusjohtaja Kytölä muistuttaa, että TPS ei pysty ottamaan ratkaisevaa askelta ylöspäin ilman taloudellisten panosten kasvamista.

– Meidän olosuhteemme ovat parantuneet ja myös seuran taustavoimiin on panostettu. Nykyresurssimme eivät ole silti riittäneet viime vuosina Veikkausliigapaikan vakiinnuttamiseen. Tarvitsemme profiilin nostoa vähän joka sektorilla sekä vielä vahvempaa taloutta, jotta pystyisimme ottamaan sen seuraavan ratkaisevan askeleen, Kytölä myöntää.

Nyt 46-vuotias Johansson on eräs Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä pelaajista, joka siirtyi pelikentiltä valmennustehtäviin vuonna 2012. Hän aloitti oman valmennusuransa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa kesällä 2012. Johansson sai samana vuonna vastuulleen Motherwellin U20-ikäluokan joukkueen, jossa hän valmensi vuodet 2012-15. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä hän oli mukana 2016-17. Kaudella 2017-18 Johansson toimi Glasgow Rangersin apuvalmentajana sekä kaudella 2018-19 Greenock Mortonin päävalmentajana.

Myös irlantilaisella Dalyllä on menestyksekäs pelaajaura taustalla, pääasiassa Englannissa ja Skotlannissa. 38-vuotias Daly aloitti valmennusuransa vuonna 2015 Heart of Midlothianin U20-joukkueen valmentajana. Hän toimi kahteen otteeseen lyhyen aikaa myös Heartsin edustusjoukkueen väliaikaisena päävalmentajana. Daly valmensi edinburghlaisseurassa tammikuuhun 2020 asti.

 

Lisää uutisia