John Allen liittyy TPS:n naisten edustuksen valmennusryhmään

TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennusryhmä saa lisää kokemusta ja osaamista, kun John Allen liittyy joukkueen taustatoimintaan mukaan, niin harjoituksissa kuin ottelutapahtumissakin. 55-vuotias Allen on toiminut pitkällä valmennusurallaan muun muassa kolmen eri Veikkausliigajoukkueen päävalmentajana.

– Saimme raudanlujan jalkapalloammattilaisen mukaan valmennusryhmäämme. John tuo kokemuksellaan taas ihan uutta näkemystä koko joukkueen toimintaan mukaan. TPS palaa nyt myös takaisin harjoituksiin tauon jälkeen. Aloitamme harjoittelun ensin pienryhmissä ja jatkamme joukkueharjoituksilla kesäkuun puolella. Tähtäimessä tietysti on, että olemme kaikki valmiita, kun liigakausi kesäkuussa alkaa, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia taustoittaa.

Walesista kotoisin oleva Allen saapui Suomeen pelaajana vuonna 1984. Hän pelasi Veikkausliigassa ja sitä edeltäneessä SM-sarjassa yhteensä 282 ottelua MP:n, RoPS, TPS:n, MYPA:n ja TPV:n paidassa.

Allen aloitti valmennusuransa TPS:n edustusjoukkueen kakkosvalmentajana 2003. Kauden 2008 lopussa hän nousi seuran päävalmentajaksi. Turusta hän jatkoi matkaansa kaudeksi 2010 Rovaniemelle RoPS:n päävalmentajaksi. Kausina 2012-14 hän on toimi SalPa:n valmennuspäällikkönä ja päävalmentajana. Salosta Allen siirtyi Poriin FC Jazzin päävalmentajaksi kaudeksi 2015. Hän palasi Porista Turkuun kesken kauden 2016 toimien alkuun FC Interin junioreissa valmennuspäällikkönä, pian myös edustusjoukkueen kakkosvalmentajana, sekä vielä päävalmentajana loppukauden 2018.

Allen on valmentanut viimeksi Ruotsin 1. divisioonassa pelaavassa Oskarshamns AIK:ssa. Hän valmistautui myös alkavaan kauteen Oskarshamnissa, mutta nykyiset poikkeusolot muuttivat suunnitelmat kauden osalta ja hän päätti lopulta palata takaisin Suomeen.

– Kauden alkuun liittyi Ruotsissa näissä olosuhteissa monia epävarmuustekijöitä ja päädyin palaamaan takaisin kotiin. Jalkapallokausi 2020 tulee olemaan erikoinen, joten olen iloinen, että minulle tarjoutui mahdollisuus päästä mukaan TPS:n naisten edustusjoukkueen valmennukseen. Tilanne on minulle uusi, mutta tämä on samalla mielenkiintoinen haaste. Odotan jo innolla, että pääsemme pian myös joukkueena harjoitus- ja pelikentille, Allen jo tunnelmoi.

Lisää uutisia