Jo kolmas Jakonen TPS:n riveihin – Olli Jakonen siirtyy Seuraan

TPS vahvistaa hyökkäystään 21-vuotiaalla Olli Jakosella. Jakonen saapuu Turkuun tammisaarelaisesta Ekenäs IF:stä, jossa pelasi yhden kauden. Jakonen on tehnyt TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy myös optio kaudesta 2023.

Jakonen on ensisijaisesti kärkipelaaja, mutta pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä. Viime kaudella hän teki EIF:lle kuusi maalia Ykkösessä. Aiemmin hän edusti kasvattajaseuraansa Salon Palloilijoita.

– Olen aggressiivinen molempiin suuntiin. Pelaan aloitteellisesti ja olen hyvä pystyjuoksija. Viihdyn parhaiten ysipaikalla, mutta olen pelannut myös laiturina, Jakonen kuvailee.

– Kävimme urheilujohtaja Mika Laurikaisen ja päävalmentaja Jonatan Johanssonin kanssa hyvät keskustelut, joiden pohjalta vakuutuin siitä, että TPS on minulle hyvä paikka tässä vaiheessa. Joukkueena liiganousu on tietenkin ainoa tavoite. Samalla haluan itse tehdä entistä enemmän maaleja, kehittyä pallollisena ja parantaa taktista ymmärrystäni. Entisenä hyökkääjänä ”Tintti” saa minusta varmasti paljon irti.

Johansson kertoo tarkkailleensa uutta suojattiaan jo pidempään.

– Pidin Ollia silmällä jo hänen pelatessaan SalPassa, mutta silloin aika ei ollut vielä oikea. Nyt oli. Olli on nopea ja suoraviivainen pelaaja. Uskon, että hänessä on paljon kehityspotentiaalia ja mahdollisuuksia aina Veikkausliigaan saakka, Johansson kuvailee.

– Haluan yläkertaan entistä enemmän energiaa sekä juoksu- ja prässivoimaa. Viime kaudella Olli teki meitä vastaan maalin ja aiheutti muutenkin energisyydellään jatkuvasti ongelmia meille. Hän on nuori pelaaja, jolla on ennestään suhteet Turkuun ja TPS:ään. Kaiken kaikkiaan juuri sen tyyppinen pelaaja, jollaisia haluamme Seuraan, Johansson korostaa.

Olli Jakonen on jo perheensä kolmas jäsen TPS:n miesten edustusjoukkueessa. Hänen isänsä Petri pelasi TPS:n maalilla kaudet 1992–93 ja toimi myöhemmin Palloseuran urheilutoimenjohtajana ja toimitusjohtajana. Ollin isoveli Oskari pelasi TPS:ssä kaudet 2015–21 ja siirtyy ensi kaudeksi SalPaan.

– On hienoa, että perinne jatkuu. Merkitsee paljon sekä minulle, isälle että veljelleni, että olen jo kolmas Jakonen Tepsissä. Odotan innolla, että pääsen TPS-kannattajien eteen pelaamaan, Jakonen hekumoi.

Pelaajaprofiili: Olli Jakonen

Syntynyt: 19.4.2000 Salo
Kasvattajaseura: Salon Palloilijat

Toisen polven jalkapalloilija Olli Jakonen on kotikaupunkinsa ylpeyden Salon Palloilijoiden kasvatti ja pelasi seurassa kaikki juniorivuotensa. Seurayhteistyön nimissä hänet nähtiin TPS-paidassa yksittäisissä otteluissa jo juniorina.

Aikuisten tasolla Jakonen aloitti uransa jo 17-vuotiaana. Vuosina 2017–19 hän kuului SalPan rinkiin ja pelasi samalla Kolmosta Salon Vilppaan riveissä. Debyytti SalPan edustusjoukkueessa Kakkosessa koitti kaudella 2019, jolloin Jakonen pelasi 15 ottelua kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Todellinen läpilyönti tapahtui seuraavalla kaudella, kun Jakonen täräytti SalPalle 10 maalia 16 ottelussa.

Vahvat otteet Salossa vakuuttivat Ekenäs IF:n, joka hankki Jakosen riveihinsä kaudeksi 2021. Jakonen pelasi Ykkösessä 18 ottelua ja teki niissä kuusi maalia, joista yhden TPS:n verkkoon Kupittaalla.

Lisää uutisia