Jesper Karlsson jatkosopimukseen Seuran kanssa

TPS on tehnyt jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Jesper Karlssonin kanssa. Oma kasvatti on sopinut Seuran kanssa yksivuotisesta jatkosta. Sopimukseen sisältyy myös optio kaudesta 2023.

Karlssonin rooli TPS:n joukkueessa on kasvanut tasaisesti ja tulevalla kaudella 21-vuotias pohjapelaaja odottaakin itseltään lopullista läpilyöntiä.

– Haluan olla iso palanen joukkuetta, joka nousee Veikkausliigaan, Karlsson naulaa niin henkilökohtaiset odotuksensa kuin joukkueen tavoitteen.

– Viime kauden jälkeen mietin eri vaihtoehtoja. Lopulta minulle tuli hyvä fiilis siitä, mitä täällä ollaan rakentamassa. Uskon, että saamme kovan joukkueen kasaan ja pystyn itse ottamaan merkittävän roolin, Karlsson painottaa.

Karlsson debytoi TPS:n edustusjoukkueessa sarjaotteluissa kaudella 2019, jolloin hän pelasi yhdeksän Ykkösen ottelua. Hän aloitti kauden 2020 Veikkausliigassa lupaavasti ja pelasi täydet minuutit esimerkiksi voittoisassa Turun derbyssä FC Interiä vastaan. Loppukauden poissaolon vaatinut loukkaantuminen keskeytti kuitenkin hyvin alkaneen kauden. Tämän vuoden aikana Karlsson pelasi Ykkösessä 21 ottelua, joista 11:ssä hän oli avauskokoonpanossa.

Pelitaitojen ohella TPS:ssä arvostetaan Karlssonin johtajanominaisuuksia. Osoituksena siitä hän kuului kaudella 2021 Tepsin kapteenistoon.

– Johtajuus on minulle jollain tavalla luontaista. Uskon, että voin kehittyä siinä edelleen ja varsinkin nyt, kun pelillinen roolini toivottavasti kasvaa ensi kaudella, Karlsson toteaa.

– Toivon, että kannattajat ovat taas tukenamme heti talven otteluista lähtien. Nyt haluamme luoda tänne sellaisen meiningin, että alusta asti tulee olemaan selvää, kuka tätä sarjaa hallitsee.

Myös päävalmentaja Jonatan Johansson uskoo suojattinsa nousevan suureen rooliin TPS:n keskikentällä.

– Pidän ”Jepaa” meille tärkeänä pelaajana. Hän oli yksi niistä, jotka kärsivät viime kauden huonosta alusta ilman omaa syytään. Kun voittoja alkoi tulla, Atte Sihvonen pelasi samalla pelipaikalla niin hyvin, että Jepan peliminuutit vähenivät, vaikka hän olisi ansainnut enemmän, Johansson kertoo.

– Näen Jepassa paljon potentiaalia. Uskon, että hän kehittyy edelleen ja lyö ensi kaudella lopullisesti läpi. Lisäksi Jepa on johtajatyyppi ja TPS on hänelle tärkeä seura. Näen, että hänessä on aineksia tulevaisuuden TPS-kapteeniksi, Johansson kehuu.

Lisää uutisia