Jere Koposen huipputorjunnat siivittivät TPS:n voittoon Ykkösen kärkikamppailussa

Gnistan–TPS 0–1 (0–1)

43 min 0–1 oma maali

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C), Joonas Sundman (69 min Severi Pöysä), Roope Pakkanen, Samba Benga, Kalle Taimi (27 min Joonas Lakkamäki), Albijon Muzaci (69 min Jesper Karlsson), Daniel Rantanen (88 min Olli Jakonen), Demba Savage (varoitus), Anthony Annan, Kasper Hämäläinen, Simo Roiha.

Pelipaikka: Oulunkylä 1, Helsinki

Erotuomari: Mikko Leino

Yleisömäärä: 845

Kooste: https://youtu.be/TDiJNeSW1WA

Jalkapallon Ykkösen kärkikamppailu Gnistanin ja Turun Palloseuran välillä päättyi Tepsin voitonjuhliin. Voitolla TPS vankisti otettaan sarjan kärkipaikasta ja kasvatti eron Gnistaniin kuuteen pisteeseen.

Kärkikamppailu oli juuri niin tasainen kuin ennakkoasetelma antoi odottaa, mutta lopulta TPS vei pidemmän korren Gnistanin oman maalin ja TPS-maalivahti Jere Koposen huipputorjuntojen myötä.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Olen totta kai tosi tyytyväinen tulokseen. Tämä on erittäin vaikea paikka vierasjoukkueelle. Tiesimme, että Gnistan on vaarallinen joukkue etenkin vastahyökkäyksissä.

Mielestäni ensimmäinen jakso oli erittäin hyvä meiltä. Meillä oli hyvä kontrolli, syötöt olivat hyviä ja loimme hyviä hyökkäyksiä. Avausjakson lopussa saimme sitten sen maalinkin.

Tiesin, että meillä oli tänään loukkaantumisten suhteen erittäin keskenkuntoinen joukkue jalkeilla. Monet pelaajat pelasivat fysion mielestä liiankin paljon tänään, mutta tänään oli pakko ottaa riskiä ja taistella se toinen jakso. Varsinkin, kun Kalle Taimi jouduttiin loukkaantumisen vuoksi vaihtamaan niin aikaisin pois, niin siinä jouduimme käyttämään vaihtotapahtuman ja siinä putosi meiltä taas yksi pakki pois.

Taistelimme loistavasti. Tänään saimme loistavalla taistelulla sen, mitä ansaitsimme eli voiton. Viime vieraspelissä Mikkelissä emme saaneet ansaitsemaamme. Jere Koponen pelasi tänään kauden parhaan pelinsä. Hän teki pari loistavaa torjuntaa ja piti huolen siitä, että johtoasemamme säilyi.

Gnistan oli vaarallinen toisella jaksolla. He pelasivat riskillä. Peli rupesi menemään edestakaisin. Tiesimme, että silloin Gnistan on vahvoilla. Ensimmäisellä jaksolla saimme kontrolloitua peliä hyvin, mutta väsymys tuli toisella puoliajalla ja prässääminen on silloin vaikeaa. Emme saaneet toisella puoliajalla pidettyä palloa yhtä hyvin omalla joukkueellamme ja sitä kautta Gnistan sai ne paikkansa.

Nyt täytyy toivoa, että mahdollisimman moni pelaaja on maanantaina kunnossa. Huomenna meillä on pienet palauttavat treenit ja käymme läpi loukkaantumistilanteen. Sitten jätkät pääsevät juhannuksen viettoon.

Kokonaisuutena alkukauteen voi olla tyytyväinen. Toki tiedän, että parannettavaakin vielä on. Jätkät ovat pikkuhiljaa tulossa kuntoon ja sitä kautta me vahvistumme vielä joukkueena. Esimerkiksi Demba Savage, Kasper Hämäläinen ja Anthony Annan pelasivat vasta tänään ensimmäisen matsinsa yhdessä.

Viimeinen viikko on ollut fyysisesti raskas, mutta tuloksellisesti loistava: kaksi loistavaa voittoa, kuusi pistettä, eikä yhtään päästettyä maalia – valmentaja voi olla tyytyväinen.”

Maalivahti Jere Koposen kommentit:

”Oli kyllä tapahtumarikas ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla mentiin vähän päästä päähän ja molemmilla oli hyviä paikkoja. Yleensä tällaisissa peleissä molempiin päihin tulee parikin maalia. Nyt peli pysyi yllättävän vähämaalisena.

Oli tosi kiva pelata, täällä oli hieno yleisö paikalla ja hyvä joukkue vastassa. Tällaisia pelejä kaikki haluavat pelata.

Toiselle jaksolle lähdimme pelaamaan samaa peliä kuin ensimmäisellä puolikkaallakin pelasimme. Tiesimme, että vastustaja varmasti nostaa prässiä ylemmäs. Gnistan onnistui saamaan aika hyvin painetta meidän päätyymme, mutta selvisimme. Jätkät tekevät hyvää työtä siinä minun edessäni, niin kyllä on kiva pelata siellä maalilla.

Tänään sai kerrankin tehdä vähän tiikerinloikkia maalilla. Meillä on ollut tässä monta peliä, joissa ei ole juuri tarvinnut eväänsä liikauttaa, kun joukkuekaverit puolustavat niin hyvin. Tänään puolustimme hyvin. Gnistan on tosi vaarallinen joukkue ylöspäin ja sitä kautta tuli muutamia paikkoja.

Kiitokset maalivahtivalmentaja Mikko Känkäselle. Olemme tehneet vähän liikkuvuusharjoittelua ja blokkeja. Toisella puoliajalla tuli varmaan elämäni ensimmäinen blokkitorjunta, saadaan uusi tekniikkakin pikkuhiljaa haltuun.

Nyt pääsemme hyvillä mielin viettämään juhannusta.”

Sydän Pelissä: Jere Koponen

TPS-maalivahti Jere Koponen venyi tänään useisiin huipputorjuntoihin. Illan kruunasi upea jalkatorjunta toisella puoliajalla. Koponen on nyt pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua Ykkösessä ja torjunut viisi nollapeliä.

Seuraava ottelu: JäPS–TPS, pe 1.7. klo 18.30, Järvenpää.

Lisää uutisia